Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Plavi grad zelene boje: Celtic utišao Ibrox, Juranović i društvo bježe na vrhu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 15:35

Veliki Old Firm derbi je prošao u znaku napetosti i uzbuđenja uz konačnu pobjedu Celtica rezultatom 1:2.

Kakva utakmica!

Svega tri boda su do početka današnjeg Old Firma dijelila ljutite graske rivale na ovosezonskoj tablici tamošnjeg Premiershipa. Napeta borba u stvarnom egalu krenula je početkom mjeseca kada su Rangersi na Old Firmu stradali s čak tri pogotka u mreži čime su se Zeleno-bijeli ušli u borbu za naslovom prvaka. Nakon prošlosezonskog demoliranja od strane momčadi s Ibroxa, ove godine ništa nije isto. Momčadi su u totalnom egalu i samo se međusobno mogu poništiti u borbi za trofej. Danas su gosti bili sretniji i spretniji, u svoj dio grada nose tri boda uz golemih +6 na tablici kolo prije rascjepanja prvenstva na ligu za prvaka i ligu za ostanak. Konačni rezultat 1:2

Krenulo je eksplozivno. Prepuni Ibrox je dočakao Celtic u ratobornoj atmosferi. Tijekom cijele utakmice vratar Joe Hart je morao paziti na svoju glavu, plastične čaše su letjele posvuda. Prvo veliko uzbuđenje i veliki urlik domaćih navijača Ramseyevih je ruku djelo. Veliki Velšanin je doveo Rangerse u vodstvo već u trećoj minuti susreta u tipičnoj otočkoj akciji. Danas se igralo na “kaos”, veliki broj udaraca se odbijao od šume protivničkih igrača, Hart oštar udarac iz blizine nije mogao zaustaviti.

Van Bronchorst je kratko slavio. Čim se situacija na terenu malo stablizirala, Celtic je izjednačio već pet minuta kasnije, i to preko Australca Tima Rogića. Doduše, sjajni McGregor je već bio na lopti, no nije uspio spasiti odbijanac koji spremno posprema australski reprezentativac.

Do poluvremena potpuni preokret. Iako su Rangersi imali terensku inicijativu ali Celtic je imao golove. Oštra lopta iz skraćenog kornera, Carter-Vickers prati fliper Rangersovih stopera i onda spremno zabija za muk na tribini i pokazat će se konačnih 1:2.

Iako je Celtic pobijedio, do nje nisu stigli bez drame. Rangersi su cijelo drugo poluvrijeme pritiskali Celticovu polovicu do te mjere da je Hart stalno bio “na igalma”. Nije mu pomogla ni činjenica da je mali komad travnjaka ostao prepun stakla koje su domaći navijači pobacali za vrijeme odmora. Uostalom, početak drugog dijela je kasnio zbog čišćenja tih opasnih komadića.

Ipak, obrana i potez utakmice pripadaju domaćem vrataru. Dok je Celtic branio svoja vrata sa čak deset igrača koji su grčevito čuvali šesnaesterac, sijevnula je jedna brza kontra. Abada je imao potez za konačni šah-mat i potvrdu pobjede, ali onda se ukazao vratar Rangersa i napravio – ovo.

Još jedno kolo i druga faza prveenstva je gotova. Celtic će sigurno završiti prvi i zajedno s ostalom petoricom s vrha tamošnje tablice ući i službeno u borbu za naslov. Igrat će se pet kola, po jedna utakmica protiv svakoga, naravno, bez uzvrata. Domaćini će se odrediti sukladno poziciji koju je klub imao prije početka play-offa .

 



Tagovi

CelticGlasgow RangersOld Firm

Ostale Vijesti