JEAN-PIERRE AMET/Action images
JEAN-PIERRE AMET/Action images

Platili ga preko 20 milijuna eura, a on u tri godine zbog ozljeda 666 dana proveo van stroja

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.03.21. | 11:40

Bio je čudo od djeteta za kojim se otimalo pola Europe, Monaco je prvi reagirao te ga učinio najskupljim tinejdžerom, no malo je reći da im se ta investicija nije isplatila, bar za sad…

Pietro Pellegri zaludio je nogometni svijet kad je s tek napunjenih 16 godina u dresu Genoe debitirao u Serie A zabivši Laziiju dva gola. Odigrao je te jeseni još pet utakmica, no napadački učinak nije ponovio.

Međutim, sve je to bilo dovoljno da mnogi europski klubovi krenu s licitacijom, a najuporniji i najbrži bio je Monaco koji je te zime za mladog vunderkinda iskrcao čak 20,3 milijuna eura.

U Kneževini su se tad busali u prsa kako su pobijedili mnoge klubove i dobili igrača koji će ih nositi do titula. Međutim, tri godine kasnije postali su svjesni kako im se taj posao bar za sad nije isplatio.

Naime, mladi Pellegri je možda jedan od najvećih pehista, ili je ipak Monaco veći. Razlog? Od dolaska u Kneževinu ovaj sad 19-godišnjak je zbog ozljeda bio izvan stroja čak 666 dana ili čak 97 utakmica.

Drugim riječima za Monaco je u tri godine upisao 21 nastup, od čega 14 ove sezone, ali sa samo 207 minuta na terenu.

Nedavno je Pellegri debitirao i za talijansku reprezentaciju, a to je dovoljan dokaz koliko se u njega još vjeruje, međutim veliki problemi s ozljedama i to u tinejdžersko vrijeme zasigurno nisu dobar znak. Ugovor s Monacom mu istječe u ljeto 2022. godine i ukoliko mu se ne popravi zdravstvena situacija teško je za očekivati da će mu suradnju produžiti, čak unatoč tome što ima tek 19 godina.



Tagovi

Pietro Pellegri

Ostale Vijesti