Reuters
Reuters

PL objavila osam kandidata za igrača sezone, nema Salaha, Sake, Brune, Rodrija, Sona, De Bruynea…

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 12:40

Tko je po vama bio najbolji?

Premier liga ovog je četvrtka objavila listu osmorice igrača koji kandidiraju za igrača sezone. Arsenal (Rice, Odegaard) i Man City (Foden, Haaland) jedina su dva kluba koja imaju po dva kandidata, s tim da su tu i predstavnici Liverpoola (Van Dijk), Aston Ville (Watkins), Chelseaja (Palmer) te Newcastlea (Isak).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, s tim da se moraju odigrati i tri zaostale utakmice iz 34. kola u kojem će snage odmjeriti Tottenham i Man City, Brighton i Chelsea te Man United te Newcastle. Trenutno se na vodećem mjestu nalazi Arsenal s 83 boda, dok je drugi Man City koji ima bod manje uz utakmicu manje.

Što se tiče individualnih izvedbi igrača, spomenimo kako je trenutno prvi topnik prvenstva Haaland s 25 pogodaka, dok je njegov učinak pogoci + asistencije trenutno 30. Palmer ima 21 pogodak i devet asistencija, dok je Watkins jedini igrač koji konkurira za nagradu igrača godine, a da trenutno bilježi 'double-double' brojke (19 pogodaka + 12 asistencija). Drugi igrač s takvim učinkom je Mo Salah (18 pogodaka, 10 asistencija), treći Newcastleov Gordon (10+10), ali oni se, baš poput TAA-a, Brune Fernandesa, Rodrija, Sake i Kevina De Bruynea nisu našli u užem izboru za igrača godine. Watkins je trenutno najbolji dodavač u Premier ligi, a osim njega dvoznamenkasti po broju asistencija (svi po 10) još su Gordon, Trippier, Salah te Gross.

Zanimljivo, najbolja domaćinska momčad ove sezone je Liverpool koji je osvojio 45 bodova (14 pobjeda, 3 remija, 1 poraz), dok su bod manje od njih skupili Man City (13 pobjeda, 5 remija) te Arsenal (14 pobjeda, 2 remija, 2 poraza).

Sat vremena nakon objave kandidata za igrača godine, PL je objavila i pet kandidata za trenera godine. Očekivano, na popisu su Mikel Arteta (Arsenal) i Pep Guardiola (Man City), a posebno upada u oko kako nema Angea Postecoglua (Tottenham) koji je u prva tri mjeseca u novoj sezoni svaki put bio izabran za trenera mjeseca. Osim dva velika prijatelja Pepa i Mikela, kandidati za trenera godine još su Unai Emery (Aston Villa), Andoni Iraola (Bournemouth) te Jurgen Klopp (Liverpool), ujedno i jedini 'uljez' među četvoricom Španjolaca.




Tagovi

Premier ligaDeclan RiceMartin OdegaardPhil FodenErling HaalandVirgil van DijkOllie WatkinsCole PalmerAlexander Isak

Ostale Vijesti