Pjanić golovima iz penala spasio Ronalda, United na francuskom pogonu projurio Švicarskom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.09.18. | 22:53

Pobjede favorita u skupini H.

Jedan od glavnih pretendenata na titulu u Europi, Juventus, upisao je pobjedu u prvom kolu Lige prvaka.

Stara dama je upisala pobjedu od 2-0 na gostovanju u Valenciji, iako je imala igrača manje od 30. minute kada je Cristiano Ronaldo zaradio isključenje zbog povlačenja za kosu suparničkog stopera.

Torinezi su zagospodarili terenom od samog starta. Nizali su prilike i činilo se da je pitanje trenutka kada će pasti gol u mreži vratara Neta. Najbolju priliku propustio je Sami Khedira kada je neometan s desetak metara pucao preko gola.

U 30. minuti  šok za goste. Nakon jednog duela, stoper domaćih pao je na pod, a Ronaldo iznerviran njegovim potezom prvo je krenuo u verbalni obračun da bi ga potom povukao za kosu. Iako na prvi pogled situacija nije izgledala za crveni karton, sudac utakmice je isključio Portugalca.

 

 

Ipak, Juventini su unatoč igraču manje stigli do vodstva u prvom poluvremenu.

Dani Parejo je neoprezno startao na igrača Joao Cancela visoko dignutom nogom te je sudac Felix Brych označio jedanaesterac kojega je sigurno realizirao Miralem Pjanić u 45. minuti.

 

 

Gostujući igrači nastavili su u drugom poluvremenu tamo gdje su stali na kraju prvog.

Njemački sudac je bio neumoljiv kada su stoperi 'Šišmiša' bili u pitanju. Murillo je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, a sudac Brych je ponovno pokazao na bijelu točku.

Isti izvođač, ista strana, isti rezultat. Miralem Pjanić pogodio je za 2-0.

 

 

 

Dodajmo da je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade Parejo postao potpuni tragičar kada mu je Sczeszny obranio jedanaesterac.

Dodajmo da je hrvatski napadač Mario Mandžukić odigrao cijelu utakmicu za pobjedničku momčad.

U drugoj utakmici skupine H, puno lakše od Torineza, do pobjede je u Bernu stigao Manchester United.

Igrači Josea Mourinha sigurno su protutnjali Švicarskom prvenstveno zahvaljujući 'francuskim snagama' iz svojih redova.

Dvostruki strijelac bio je Paul Pogba (35', 44' – 11m), dok je treći pogodak postigao povratnik u momčad Anthony Martial u 66. minuti utakmice.

 

 

 

 

 

 

Crveni vragovi su zbog bolje gol-razlike zasjeli na prvo mjesto skupine H. Prati ih, prema očekivanjima, Juventus sa istim brojem bodova, dok će se Valencia i Young Boysi vrlo vjerojatno boriti za treće mjesto i nastavak europskog puta u Europskoj ligi. Ali, ne brzajmo sa zaključcima, tek je odigrano prvo kolo.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Miralem PjanićCristiano Ronaldomeđunarodni nogomet

Ostale Vijesti