Action images
Action images

Pirlo je rekao 'ne može' i stopirao tri izlazna transfera Juventusa ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.11.20. | 13:24

Jedan od poteza bio je sprječavanje engleskog kluba da im obranom vladaju dva Turčina.

Andrea Pirlo odmah je po svojem dolasku, ili bolje rečeno povratku, u redove Juventusa morao napraviti nekoliko važnih odluka.

Kako javlja Fabrizio Romano, novi trener Stare dame odmah je po svojem dolasku odlučio stopirati tri izlazna transfera na kojima bi momčad iz Torina itekako zaradila.

Prije svega, odlučio je u klubu zadržati Meriha Demirala koji je bio glavna meta Leicestera. Navodno je baš transfer spomenutog Turčina bio najbliži realizaciji, Rodgers je htio da mu Turci (Demiral i Soyuncu) vladaju obranom, ali Pirlo je rekao da se ne slaže s takvom odlukom te je stavio 'veto' na cijeli transfer.

Istu stvar napravio je i za Adriena Rabiota koji se povezivao s nekoliko klubova iz Premier lige i koji nije pokazao sve ono što se od njega očekivalo u prvoj sezoni pa tako uprava nije imala ništa protiv da se riješe njegove ogromne plaće koju mu je dogovorila njegova majka i menadžerica.

Za kraj, talijanski stručnjak odbio je svaku mogućnost prodaje Danila. Baš je Brazilac taj koji sada ponovno igra jako dobro, a velike zasluge za to ima i Igor Tudor koji je poseban kordinator za obrambene zadaće u redovima talijanskog kluba. Stani mediji pisali su kako je Danilova promjena forme ogromna, kako ponovno igra vrhunski nogomet, a jednako tako hvale i Tudora zbog toga što mu je Splićanin našao novo mjesto u momčadi pa tako Brazilac igra 'desnog' u obrambenoj formciji s tri braniča.

Juventus je sada na drugom mjestu Serie A s jednim bodom manje (ali i utakmicom više) od Milana. Jučerašnjom pobjedom protiv Cagliarija približili su se vrhu ljestvice, a zanimljivo je kako su sva tri spomenuta igrača koja su bila blizu transfera jučer odradili svih 90 minuta za crno-bijele.



Tagovi

JuventusAndrea PirloAdrien RabiotMerih DemiralDanilo

Ostale Vijesti