REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Pirlo i službeno više nije trener Juventusa

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.05.21. | 11:45

Uprava je prelomila i dala mu otkaz

Prošle sezone Andrea Pirlo našao se u novoj ulozi nakon slavnih igračkih dana. Preuzeo je klupu Juventusa u kojem je ostavio veliki trag kao igrač, a jedna od akvizicija u stožeru legendarnog Talijana bio je i hrvatski trener Igor Tudor.

 Stara dama ove sezone nije se pokazala u najboljem svijetlu. Prvenstvo nije osvojeno, što je posljednjih godina bio sluča, u Ligu prvaka su prošli kroz iglene uši, a od trofeja tek su podigli Talijanski kup.

Stoga se uprava odlučila napraviti rez i promjenu, a vjerojatni nasljednik je povratnik na klupu Juventusa. Riječ je o trenutno najtraženijem treneru Massimilianu Allegriju kojeg bi mnogi velikani rado vidjeli na čelu svog sportskog sektora. Prema navodima talijanskih medija Allegri je s Juventusom dogovorio ugovor na četiri sezone i ogodišnju plaću od 10 milijuna eura.

U mandatu od 2014. do 2019. donio je 11 trofeja klubu od čega pet titula talijanskih prvaka. Nakon njegovog odlaska nasljednici Maurizio Sarri i Pirlo nisu se pokazali kao baš najbolja rješenja.


Tagovi

Andrea PirloJuventusSerie AIgor Tudor

Ostale Vijesti