REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Pioli: "Znam da možemo preokrenuti. Leao? Igrat će, Calhanoglu nam nije stvarao veće probleme od Brozovića"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 19:13

Trener Milana dobio je jako puno pitanja

Stefano Pioli je odlučan da će njegova momčad ispraviti svoje pogreške u utorak navečer i preokrenuti zaostatak od dva pogotka u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Intera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednji milanski klub u finalu LP bio je upravo Inter 2010. godine, "Nerazzurri" su tada u finalu porazili Bayern sa 2-0 osvojivši svoj treći europski naslov. S druge strane Milan je sedam puta bio najbolja momčad "Starog kontinenta, posljednji put 2007.

“Mislim da imamo značajan cilj, a to je pobijediti u utakmici i pokušati se kvalificirati u finale Lige prvaka, što nitko nikada ne bi predvidio, kao što nam na početku godine nitko ne bi predvidio nastup u polufinalu. Priprema će biti najbolja moguća. Znam da možemo odigrati sjajnu utakmicu i znam koliko su moji igrači jaki. Razgovarali smo samo o derbiju. Ovo su utakmice kakve sanjamo doživjeti. Znamo da imamo zaostatak, kao što imamo i kvalitete da ga preokrenemo.”

Oglas

Inter - Milan


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Kako se pripremate za utakmicu s dva pogotka minusa i kakav je bio tjedan?

“Prošao sam kroz to s ciljem da pružimo sjajnu izvedbu. Razina drugog poluvremena prve utakmice neće biti dovoljna, moramo podići razinu. Utakmica je duga, želimo je bolje započeti i moramo što manje griješiti i iskoristiti njihove pogreške.”

Postoje li prošla iskustva koja vas mogu inspirirati?

“Oni koji igraju nogomet znaju da se utakmice nikad ne završe do kraja. I vjerujemo u to.”


Je li zabluda ili istina da je Inter momčad koju Milan najteže svlada? Posljednji put tri susreta u nizu Milan nije zabio protiv Intera između listopada 1979. i rujna 1980., a prošlotjedni dvoboj na Meazzi bio je četvrti "Derbi della Madonina" ove sezone, a Inter je slavio treći put. U Serie A je Milan pobijedio sa 3-2, a Inter je uzvratio pobjedom 1-0. Dva velika rivala igrala su i u talijanskom Superkupu, u Rijadu gdje je Inter bio bolji sa 3-0 da bi ponovo slavio Inter prošloga tjedna 2-0 čime se prvi put nakon više od 40 godina dogodilo da Milan u tri vezana gradska derbija ne postigne pogodak.

"Inter je jaka momčad koja ima karakteristike koje su nas dovele u poteškoće."

Kako je Leao? Hoće li biti dostupan?

“Bolje je, kao Krunić i Messias. Ako sve bude kako treba, bit će na raspolaganju za posljednji trening danas poslijepodne, a sutra će biti u igri. Ako završi posljednji trening, igra od početka.

Bez Bennacera, kakav ćemo vezni red vidjeti?

“Žao mi je zbog Ismine ozljede. Sutra ujutro će ići na operaciju. Igrat ćemo drugačije, s dodatnim ofenzivnim veznim u odnosu na prvu utakmicu. Možda će proći bolje od prve dionice.”

S Calhanogluom u vezi, stavlja li vas Inter u veće probleme od Brozovića? (Marcelo Brozović je za Inter igrao od 62. minute, dok Ante Rebić nije nastupio za Milan, op.a)

"Ne, ne mislim da je to situacija."

Što mislite o Turpinu kao sucu i Inzaghijevim riječima ?

“To je njegov komentar...”

U prvoj utakmici bilo je sličnih grešaka kao u ostalim derbijima i činilo se da je Inter trčao više. Postoje li taktičke i mentalne poteškoće?

“Napravili smo neke pogreške. Moramo ograničiti naše pogreške koliko god je to moguće. Moramo biti spremniji čitati situacije.” (eg)



Tagovi

Marcelo BrozovićHakan CalhanogluRafael LeaoStefano PioliLiga prvakaMilanInter

Ostale Vijesti