REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Pioli uoči Intera: "Leao? Radio je danas, ali sutra ćemo odlučiti hoće li igrati"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 16:38

Pioli je izjavio da smatra da je najbolji način da igri pristupite tako da pokušaju uživati, a ne da se zaglave pod pritiskom

Trener AC Milana, Stefano Pioli, nagovijestio je da bi Rafael Leao mogao igrati sutra protiv Intera u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka između talijanskih giganta, ali odluka još nije donesena. Zavladala je prava panika kada je portugalski krilni napadač zadobio ozljedu aduktora tijekom subotnje pobjede nad Lazijem i tada je rečeno da će se njegovo stanje pratiti iz dana u dan. Još jučer se govorilo da je otpisan, da neće igrati, ali danas trener govori drugačije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema pisanu talijanskih reportera, kad su igrači izašli na trening uoči utakmice ranije danas, Leao nije trenirao s ostatkom momčadi, već je odvojeno trčao na posebnom dijelu terena.

“I ja sam tražio riječ elongacija na internetu kad sam dobio poruku o njegovoj ozljedi... Trčanje je bilo zakazano za danas, sutra ujutro će pokušati s loptom i ako bude dobro, bit će prisutan, inače neće “, rekao je Pioli u najavi utakmice.

“Mogao bi početi, ali možda neće biti ni na klupi. Jasno je da ne možemo riskirati s njim. Sutra ćemo vidjeti, ali mora biti na 100 posto. Još je sve otvoreno.”

Pioli je izjavio da smatra da je najbolji način da igri pristupite tako da pokušaju uživati, a ne da se zaglave pod pritiskom.

“Nadam se da sam uspio igračima prenijeti sreću i entuzijazam priprema za ove utakmice. Put u Ligi prvaka je izuzetan, ali znamo odakle dolazimo i gdje želimo stići. Ako stvari pripremimo na najbolji način, moramo imati taj mir koji će nam pomoći da damo sve što imamo. Razgovarali smo o izazovima koje smo svladali od osmine finala do ove utakmice. Razgovarali smo o iskustvu s Tottenhamom i Napolijem, kako bismo shvatili gdje smo bili dobri."

Otkrio je i što je potrebno da slave protiv Intera.

“Potreban je odličan timski rad. U velikim utakmicama Lige prvaka bili smo momčad od početka do kraja, borili smo se, patili svi zajedno. Da biste dobili izniman rezultat, potrebna vam je iznimna izvedba.”

(eg)



Tagovi

Stefano PioliMilanInter

Ostale Vijesti