REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Pioli u problemima: Pred sraz sa Sampdorijom otpao mu i četvrti napadač, Dinamo dočekuje samo s Giroudom?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.09.22. | 16:21

Sampdoria i Milan igraju utakmicu 6. kola Serie A s početkom u 20.45.

Nakon što Napoli i Spezija, odnosno Inter i Torino odigraju svoje međusobne utakmice 6. kola Serie A, u 20.45 Sampdoria i Milan zaključit će subotnji program dvobojem u Genovi. Domaćini u ovosezonskom prvenstvu još nisu upisali pobjedu, a u uvodnih pet kola imaju omjer od dva remija i tri poraza, dijametralno suprotan od branitelja naslova koji u dvoboj ulazi s tri pobjede i dva remija, odnosno 11 osvojenih bodova, ali i s mislima prema drugom kolu Lige prvaka kojeg u srijedu u 18.45 na San Siru igra protiv zagrebačkog Dinama.

(6.75) Samprodia (4.20) Milan (1.50)

Stoga nam je posebno zanimljivo pratiti vijesti iz crveno-crnog dijela Milana kako bismo pokušali saznati s kakvom će formacijom Stefano Pioli izaći na megdan Anti Čačiću.

Prema najavama Pioli je večeras priliku od prve minute - prvi put od od kada je došao u klub - trebao dati Divocku Origiju, stasitom belgijskom napadaču koji je svojim igrama u Lilleu još 2014. izborio transfer u Liverpool. Na Anfieldu je odigrao 175 utakmica, zabio 41 gol, a po jednu je sezonu proveo na posudbama u matičnom Lilleu i Wolfsburgu. Sada je nakon osam godina napustio Englesku i stigao u Italiju kako bi se u aktualnom prvaku Serie A izborio za mjesto u belgijskoj reprezentaciji koja se u Kataru nalazi u istoj skupini s Hrvatskom.

Međutim, Gazzeta dello Sport piše kako je Origi danas osjetio bol u mišiću te je ispao iz konkurencije za utakmicu, a upitno je hoće li biti spreman i za dvoboj Lige prvaka protiv Dinama.

Njegovim izostankom, u udarnom kadru ostaje Olivier Giroud, koji je, s 36 na leđima, odigrao svih šest Milanovih utakmica ove sezone, upisao je dva gola i jednu asistenciju. Pioli ga je danas htio poštedjeti, no vremešni Francuz će čini se morati odraditi i ovaj težak 'teren', što bi, opet, mogla biti dobra vijest za Dinamo, budući da bi Giroud u srijedu mogao biti jedini Milananov raspoloživi klasični napadač.

Podsjetimo, još otprije zbog ozljeda u konkurenciji nisu Ante Rebić, Zlatan Ibrahimović i mladi Marko Lazetić, a sada se koloniji ozlijeđenih centarfora priključio i Origi.

Očekivani sastav Sampdorije (4-1-4-1) Audero - Bereszynski, Ferrari, Murillo, Augello -Vieira; Gabbiadini, Rincon, Sabiri, Djuricic - Caputo. Trener: Giampaolo.

Očekivani sastav Milana (4-2-3-1) Maignan - Calabria, Kalulu, Kjaer, Hernandez - Tonali, Pobega - Messias, De Ketelaere, Leao - Giroud. Trener: Pioli.

(nr)

Serie A, 6. kolo

Subota, 10. rujna

Napoli – Spezia - u tijeku

Inter – Torino 18.00

Sampdoria – Milan 20.45

Nedjelja, 11. rujna

Atalanta – Cremonese 12.30

Bologna – Fiorentina 15.00

Lecce – Monza 15.00

Sassuolo – Udinese 15.00

Lazio – Hellas Verona 18.00

Juventus – Salernitana 20.45

Ponedjeljak, 12. rujna

Empoli – Roma 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

MilanSampdoriaSerie AStefano PioliDivock OrigiAnte Rebić

Ostale Vijesti