REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Pioli: „Rekao sam sucu što mislim o njemu, u Zagreb stižemo igrati nogomet“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.10.22. | 08:27

Nakon druge utakmice 'Dinamove' skupine E između Milana i Chelseaja na San Siru (0:2), reakcije iz suparničkih tabora bile su, očekivano, dijametralno suprotne.

Chelsea je u utakmicu ušao puno motiviranije i, prije svega, puno koncentriranije, a praktički je sve bilo riješeno u 21. minuti kada je Jorginho, u svojem 200. nastupu za Bluese, realizirao kazneni udarac, a kojem je prethodio crveni karton Fikayu Tomoriju zbog prekršaja nad sinoć sjajnim Masonom Mountom koji je na kraju ponio i titulu igrača utakmice. Zanimljivo, 24-godišnji Tomori je dijete Chelseaja i postao je prvi Englez koji je u Ligi prvaka dobio crveni karton igrajući protiv engleskog kluba.

Zahuktali Chelsea jednostavno je bio prejak za ozljedama desetkovani Milan koji je još k tome posljednjih 70 minuta morao igrati s igračem manje u polju.

Pierre Emerick Aubameyang u 33. ja postavio konačni rezultat u akciju u kojoj je sudjelovao i Mateo Kovačić i koji je odradio svih 90 minuta, a na drugoj strani Ante Rebić je na raspolaganje dobio posljednjih pola sata.

„Nismo ušli u Ligu prvaka na najbolji način, ali smo u posljednja dva kola odigrali jako dobre utakmice i osvojili šest bodova. Iako, nije bilo lagano. Sada smo u dobroj poziciji, moramo samo tako nastaviti dalje. Igrao sam na San Siru dvije i pol godine (u dresu Intera, op.a.), lijepo je bilo vratiti se. Atmosfera je bila sjajna. Svi smo uživali“, rekao je Mateo Kovačić u izjavi nakon utakmice, a u trenutku dok je hvalio Jorginha zbog svoje smirenosti pri pucanju penala, kraj njega je prošao brazilski Talijan i srdačno mu nešto dobacio.

Chelsea je u svim segmentima igre nadigrao Milan i sa šest osvojenih bodova protiv prvaka Italije skočio na čelo ljestvice, dok se Milan sada mora 'vaditi' u posljednja dva kola u kojima gostuje na Maksimiru, a onda dočekuje Red Bull Salzburg na San Siru.

„Velika pobjeda! Osvojili smo nova tri boda bez primljenog gola. Crveni karton i realizirani penal promijenili su tijek utakmice, no igrali smo jako dobro. Podloga nije bila najbolja, ali dečki su se jako dobro snašli, pogotovo pred ovakvom publikom koja je radila veliki pritisak na našu momčad. Iako smo upisali dvije pobjede i dalje nismo sigurni. Moramo se prije svega orijentirati na Premier ligu, a onda i pobijediti u Salzburgu“, rekao je Chelseajev menadžer Graham Potter koji je nakon remija u svojem debiju na klupi Bluesa, protiv Red Bulla u Londonu, nanizao četiri pobjede u kojima je primio tek jedan pogodak.

Što se Milana tiče, momčad Stefana Piolija nalazi se u nezavidnoj situaciji iako i dalje ovisi sama o sebi. Ako Milan, naime, pobijedi u preostale dvije utakmice, završiti će najmanje na drugom mjestu ljestvice.

„Činilo mi se da dobro stojimo na terenu, a onda je penal promijenio sve. Chelsea je iznimno neugodan i kada igraš sa svih 11 igrača u polju, kamo li s jednim manje. Nisam vidio snimku kaznenog udarca, no bilo je vrlo lagano procijeniti situaciju. Rekao sam sucu što mislim o njegovoj odluci. Moj Engleski nije najbolji, ali mislim da je shvatio poantu“, rekao je strateg Milana, a onda se osvrnuo prema budućnosti:

„Izgubili smo, ali i dalje držimo sve u svojim rukama. Želimo pobijediti u iduće dvije utakmice, a možemo se s pravom nadati tome. No, prvo se moramo vratiti Serie A, a onda idemo u Zagreb igrati nogomet i pobijediti“, rekao je strateg Milana koji je treći put u povijesti u Ligi prvaka vezao dvije utakmice bez postignutog gola.

Milan u idućem kolu Serie A gostuje kod Verone, a Chelsea kod Aston Ville. Obje utakmice igraju se 16. studenog.

 


Tagovi

MilanChelseaLiga prvakaStefano PioliGraham Potter

Ostale Vijesti