undefined
undefined

Petković: "Osjeti se kad ti trener da posebnu mirnoću", Čačić: "Ovaj Dinamo je sazrio u odnosu na 2012."

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.08.22. | 23:55

Strateg Dinama drugi je put s Plavima izborio Ligu prvaka, a na konferenciju za medije stigao je s Brunom Petkovićem.

Dinamo je uspio. Osmi put u povijesti igrat će Ligu prvaka, 10. put ako računamo i Kup prvaka. Ante Čačić je uz pokojnog Zlatka Kranjčara jedini trener koji se dva puta uspio plasirati u najjače klupsko natjecanje.

"Bit ću kratak. Zahvaljujem mojim igračima koji su me učinili najponosnijim čovjekom na svijetu. Pokojni otac Šime me je doveo prvi put na Dinamov stadion 1958. kada je Dinamo osvojio naslov prvaka. Velika mi je čast dva puta izboriti Ligu prvaka kao rođeni Zagrepčanin. Vjerovao sam da možemo uspjeti protiv odličnog protivnika. Nismo odgađali utakmice, često smo rotirali i danas smo to naplatili. Svaki igrač koji je danas igrao je dao svoj obol plasmanu u Ligu prvaka. No, prije svega ćemo se sramiti zbog stadiona na kojeg ćemo ugostiti europsku elitu", rekao je na otvaranju Ante Čačić.

Potom je komentar dao strijelac spektakularnog pogotka Bruno Petković.

"Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, osjećali smo se jako sigurni i samopouzdani. Znamo da Bodo igra jedan jako sistematiziran nogomet, jako su dobri. Možda i jedna od najpodcjenjenijih momčadi protiv kojih smo igrali. Patili smo cijelo drugo poluvrijeme, nema potrebe gubiti glavu da trčimo i jurcamo pogotovo kada nemamo energiju. Ne zbog fizičke spreme, nego nas je primljeni gol izbacio iz tračnica. No, znali smo da to moramo izvući na karakter. Čestitam svim momcima od prvog do zadnjega. Čestitam svim navijačima, koji su nas cijelo vrijeme bodrili, čak i kada smo igrali loše. Rezultat se piše. Dinamo je u Ligi prvaka. Hvala svima koji su bili dio ovog uspjeha".

Što se dogodilo u drugom dijelu nakon sjajnog prvoga?

"Bodo/Glimt nije imao što za izgubiti, ali imali smo i nekih problema unutar sebe, morali smo raditi i neke izmjene koje nisu bile planske. No, to nije alibi i time ne želim umanjiti kvalitetu Bodo/Glimta. Dinamo je stoički istrpio njihov pritisak. Bili smo dobri i staloženi, imali smo jako dobru energiju. Bili smo u fantastičnom raspoloženju koje nam je donijelo Ligu prvaka. Naravno, velike zasluge pripadaju i našim navijačima koji su nas cijelo vrijeme bodrili i bili su pozitivni. Željeli smo Ligu prvaka silno, na kraju nam se to isplatilo".

Bruno Petković igra kao preporođen.

"Drago mi je da je Bruno ovdje kraj mene. Rekao sam mu da mu 'desetka' ne pristaje, da je on klasična 'devetka' i da ću smatrati osobnim neuspjehom ako ne izbori povratak u reprezentaciju. Hoće li ga Dalić zvati, to je na izborniku".

Je li Brunu Petkoviću najdraži gol u karijeri?

"Ne bih rekao da mi je najdraži gol, ali mi je svakako najdraža pobjeda u karijeri. Svaki trener ima određeni utjecaj na igrače. Osjeti se kad ti trener da posebnu mirnoću, kada vjeruje u tebe. Svaki trener ti da nešto novo. Trener ima najveću ulogu u svakoj lokomotivi. Ako momčad pobjeđuje na karakter, znači da vlada kohezija u momčadi, a trener je jako veliki faktor za taj segment. Ja sam maksimalno motiviran, znam koliko se trudim i koliko želim određene stvari u svojem životu, Dajem sve od sebe, ispunjavam sve zadatke stavljene pred mene. Na izborniku je da odlučuje koga će pozvati u reprezentaciju".

Što ova momčad Dinama ima, a nije imala 2012. nije imala?

"Dinamo je stasao klupski u odnosnu na 2012., iza kluba su veliki uspjesi u Europi. I tada i danas su bili odlični igrači u klubu, no sada imamo vipe europskog iskustva. Liga prvaka je druga dimenzija, najelitnije natjecanje, moramo biti spremni na moćne i kvalitetne momčadi, ne smijemo iz tih utakmica izlaziti frustrirani".

Koga bi volio vidjeti u Ligi prvaka, pitao je kolega Brunu Petkovića?

"Nemam nekakve posebne preferencije", kratak je bio Dinamov napadač.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoBodo/GlimtLiga prvaka

Ostale Vijesti