Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Peternac za španjolske medije: "Moja dva kluba su Dinamo i Valladolid"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 15:16

Pomoćni trener Dinama za španjolske je medije popričao o svom vremenu u Valladolidu, Dinamovoj sezoni i drugim temama...

Alen Peternac, nekadašnji nogometaš, između ostalih Dinama i španjolskog Valladolida - a danas pomoćni trener Igora Krznara u Dinamu - za španjolski As je popričao o brojnim temama: svom vremenu u Valladolidu, Dinamovoj sezoni i tako dalje...

Kratkotrajni reprezentativac Vatrenih u Valladolidu ima status legende, a razlog nije nimalo bezazlen. Naime, s 55 pogodaka u dresu Blanquivioletasa - kluba čiji je vlasnik originalni, brazilski Ronaldo - Peternac je najbolji strijelac u klupskoj povijesti u La Ligi. Za klub koji se natječe u elitnom razredu španjolskog nogometa, Peternac je nastupao pet sezona (1995 - 2000). Novinare u Španjolskoj zadivilo je što, nakon tolikog vremena, on i dalje tečno priča španjolski jezik.

Novinar Asa, koji ga je intervjuirao, posebnu je pažnju obratio na trenutak u Dinamovoj povijesti u kojem je Peternac pomoćni trener. Klub je nedavno u osmini finala izbacio Europske lige izbacio načelno puno jači Tottenham.

"Ovdje sam u Dinamu, marljivo radim, uvijek nešto u vezi nogometa", započinje priču 48-godišnjak.

No, nije samo trenerski aktivan! Kao nogometaš, kaže, nastupa u veteranskim, haklerskim ligama.

"Mnogi koji su igrali nogomet, nastavili bismo ga igrati cijeli život. Naravno da i dan danas igram! Igram s veteranima, a i u treninzima s momcima [Dinamovim igračima] uvijek igram. To je nešto što se ne zaboravlja. Iako, ima mnogo nogometaša koji - na kraju karijere - prekinu sve veze s nogometom. Ja to ne mogu, naprotiv - igram kad god mogu."

Kao pomoćni trener najjačeg kluba u zemlji, Peternac gleda mnoštvo mečeva: "Naravno da zbog posla moram biti ažuran, ali zaista volim igrati i gledati taj sport. Na kraju krajeva, nisam se slučajno odabrao baviti njime u životu."

Dotakao se i neizbježne teme, pandemije koronavirusa: "Stvar je zeznuta, kao i u ostatku svijeta. Koronavirus je ubio nogomet, veselje navijača - i ovdje kao i u ostatku svijeta. Čekamo da se završi, da stvari dođu na svoje i da se ponovno veselimo dolasku navijača na stadione. U Hrvatskoj se situacija mijenja svakog trenutka. Barovi su zatvoreni, a terase otvorene, no ljudi i dalje slobodno šeću ulicama i po tom pitanju nema problema", da bi potom opisao situaciju kada su gostovali u Londonu kod Tottenhama: "Da, upravo smo igrali protiv Tottenhama u Londonu gdje smo imali poseban čarter let samo za nas, bili smo izolirani u hotelu koji je samo za nas, čak je i zrakoplov s kojim smo došli je išao direkt na carinu te smo prolazili kontrole bez miješanja s drugim ljudima."

Prisjetio se Peternac svog vremena u Španjolskoj, gdje je došao sa samo 22 godine i nakon šest sezona kao igrač Dinama.

"Svaka faza ima svoje čari, ali ta posebna, u Valladolidu... Put kroz taj grad, tih pet godina uistinu su bili posebni, a godina 95-96 je bila najbolja u životu. Svaka godina imala je dobrih stvari za pamćenje i imam mnoštvo lijepih uspomena za vrijeme igračkih dana."

Iako je nosio 'četiri dresa, ipak ističe kako su samo dva kluba - njegova.

"Moja dva tima su Dinamo, kojem sam trener i u kojem sam odrastao te Valladolid. To su obje moje momčadi koje nosim u srcu i koje me čine sretnim te su dio mene. Najbolje igračke godine života proveo sam u Španjolskoj, moji najbolji prijatelji tamo žive i svaki put kad prolazim, odem ih posjetiti i to mi pričinjava veliku radost", završava Peternac, koji će sad imati priliku posjetiti prijatelje obzirom da Dinamo u četvrtfinalu Europske lige igra protiv Villarreala.



Tagovi

Alen PeternacDinamo ZagrebValladolid

Ostale Vijesti