Pet opcija kao zamjena za Hajrovića, jedna se ističe

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 08:56

Neugodne vijesti uzdrmale su jučer svlačionicu Plavih.

Nakon što je jučer objavljeno da je zagrebački Dinamo ostao bez kapetana Arijana Ademija na sljedeća tri tjedna, zbog operacije trbušnog zida, dodatna su se zvona za uzbunu digla kada je doveden u pitanje nastup još jednog ključnog prvotimca.

> Dinamo bez kapetana na Benficu, upitan i drugi ključni igrač

Riječ je, naravno, o Izetu Hajroviću. Najbolji strijelac i asistent hrvatskog prvaka u europskim natjecanjima ove sezone ima upaljenu tetivu te je lako moguće da neće nastupiti u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Trener Nenad Bjelica već je krenuo sa kalkulacijama i potragom za alternativom bosanskohercegovačkom nogometašu. Pet je mogućih opcija koje bi mogle zamijeniti popularnog 'Hajru', a jedna se posebno ističe.

Riječ je o poljskom krilnom igraču Damianu Kadzioru, koji igra odličnu sezonu u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Postigao je 4 pogotka u domaćem prvenstvu, ali što je još bitnije za tu poziciju, prikupio je 9 asistencija što ga stavlja na prvo mjesto u toj rubrici. U Europi je ove godine zaigrao u tri utakmice Europske lige te u trima kvalifikacijskim ogledima za Ligu prvaka – do sada još nije startao u prvoj momčadi. Ovo se čini kao idealna prilika za 'progurati' 26-godišnjeg momka iz Bialystoka, a definitivno izgleda kao najlogičnija odluka.

Ipak, s obzirom na jačinu suparnika, trener Modrih mogao bi poslati nešto defenzivnijeg igrača na tu poziciju. U tom slučaju prvo ime koje se nameće je Mario Šitum. On je već mijenjao Hajrovića u prvoj utakmici šesnaestine finala u Plzenu te bi bio rješenje za nešto defenzivnije pristup, a da Bjelica ne bi morao mijenjati formaciju. Uz njega je u igri i Iyayi Believe Atiemwen, koji bi svakako mogao biti veliki zalog za budućnost kluba s Maksimira, ali očigledno je da još nije pohvatao sve mehanizme u igri Dinama jer je stigao tek ove zime iz Gorice. Adut u njegovu korist je dobra utakmica koju je odigrao protiv Osijeka (3-0) gdje je zabio gol.

U slučaju određenih promjena formacije, iako nije nužno, izgldnom se čini i opcija stavljanja Danija Olma na poziciju desnog krila, iako bi to bilo nešto konzervativnijeg pristupa s namjerom da se 'zatvori' ta strana.

Posljednja opcija je slovenski – nominalno desni bek – Petar Stojanović, ali to je već scenarij u kojem je teško zamisliti ostatak prve postave. Sigurno je da prethodno nabrojana imena nude više opcija u kontri, ali i u posjedu lopte, stoga se ovo čini kao najmanje izgledna opcija.

Što se pak Ademija tiče, njega bi na poziciji defenzivnog veznog vrlo vjerojatno trebao zamijeniti Ivan Šunjić. Mladi reprezentativac Hrvatske praktički je sigurna opcija na toj poziciji, a fantastičnu utakmicu odigrao je na Maksimiru protiv Fenerbahčea.

Sve u svemu, više će se znati nakon posljednjeg ligaškog ogleda s Lokomotivom, uoči utakmice s portugalskim velikanom.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Damian KadziorMario ŠitumDani OlmoPetar StojanovićIyayi Atiemwen

Ostale Vijesti