Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Pešića se povezuje s Bjelorusijom, on odgovara: „Stvorila se velika zbrka“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 12:24

Čak nije riječ o prvoaprilskoj šali.

Ivan Pešić definitivno je jedan od najboljih hrvatskih vratara i netko koga bi zaljubljenici u rukomet rado ponovno vidjeli među Kaubojima.

32-godišnji vratar rodom iz Rijeke od 2013. godine brani za Meškov iz Bresta, a prethodno je bio član Maribora, Zagreba, Vešprema i Zameta.

Hrvatski vratar iznimno je cijenjen u Bjelorusiji, a nedavno je dobio i boravišnu dozvolu što ima veoma sličnu težinu kao putovnica. Odmah su krenule priče kako će Pešić uskoro dobiti i državljanstvo te da postoji mogućnost da hrvatsku reprezentaciju zamijeni onom bjeloruskom.

Prije godinu i pol dana Pešić je za bjeloruske medije rekao kako njegova uloga u reprezentaciji nije najbolja, da bi sad opet postao Kauboj. Što se to promijenilo, objasnio je za bjeloruski Pressball.

„U to vrijeme sam imao neke nesuglasice s hrvatskim izbornikom, ali smo nakon svega ponovno pričali i našli zajednički jezik glede moguće nove suradnje. Naravno da sam rekao da kad je došao poziv da igram ponovno za reprezentaciju, ipak je to velika čast.“

Dugo izbivanje iz reprezentacije potaknule su priču da se jednog dana možda odlučite braniti za Bjelorusiju?

„Nisam raspoložen pričati o prošlosti, okrenut sam samo budućnosti.“

Mnogi su se zbunili kad ste na društvenim

„Stvorila se velika zbrka. Na ulici Bresta bi me zaustavili kako bi me pitali postoji li mogućnost da zaigram za Bjelorusiju, iz Hrvatske su stizale poruke… Mnogi ljudi su vjerovali da ću stvarno zaigrati za Bjelorusiju. Ovo što sam ja dobio nije putovnica, već boravišna dozvola, a to je ovdje dosta slično. To možete dobiti tek nakon nekoliko godina provedenih u zemlji. Takav status mi pomaže u svakodnevnim obvezama“, pojasnio je Pešić za bjeloruske medije.


Tagovi

Ivan PešićMeshkov BrestMeškovbjeloruska rukometna reprezentacijahrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti