Massimo Pinca/Reuters
Massimo Pinca/Reuters

Perpetuum (I)mmobile: Lazio na krilima svog prvog topnika do sigurne pobjede nad davljenikom s dna tablice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 14:33

Talijan je s tri pogotka na utakmici prestigao Vlahovića na listi najboljih strijelaca talijanske Serie A.

Očekujte neočekivano.

To je u principu jedino što se može sa sigurnošću utvrditi kada igra Lazio. Trupe Maurizija Sarrija sposobne su za pobjedu remi ili poraz od manje-više bilo koga, bilo da je riječ o boljim ili lošijim momčadima u Europi i Italiji. Pokazali su to najbolje u nedavnom gradskom derbiju protiv Lazija za koji se očekivala napeta borba samo da bi na kraju dobili čistih 3:0 za Vučicu.

Damas, gostovanje u Genoi. Pretposljednja momčad lige, za koju je danas od prve minute zaigrao i naš Milan Badelj, izgledala je kao idealna nagazna mina za goste iz Rima. Ipak je riječ o momčadi kojoj bi današnja pobjeda značila barem nastavak nadanja o ostanku u Serie A. Na kraju se ispostavilo da je Lazio danas odigrao u skladu s očekivanjima. Dominantna partija za visoku 4:1 pobjedu gostiju uz hat-trick koji je postigao Ciro Immobile. Lazio možda oscilira u svojoj formi, ali je Ciro neumoljiv kada je u pitanju postizanje pogodaka.

32-godišnjak je danas u 29 nastupu u Serie A ove sezone dogurao do 24 pogotka, što ga smješta na sami vrh ljestvice najboljih strijelaca. Dušan Vlahović je jučer stigao do 22 po redu gola u sezoni zabivši za pobjedu svog Juventusa u gostima kod Cagliarija, borba za titutlu prvog topnika lige mogla bi potrajati do zadnjeg kola.

Spomenimo još kako je Genoa danas upisala jedan pogodak, ali strijelac nije došao iz njihovi redova. Nespretan je bio Patric koji je krivo zahvatio jednu loptu i poslao ju u vlastitu mrežu.

Inače, Milan Badelj je danas kao kapetan odradio 74.minute na terenu za svoju momčad i prema SofiScore zaradio najbolju ocijenu među svojim kolegama. Toma Bašić je dobio dvadeset minuta na terenu za Lazio, zamijenio je Luisa Alberta.

U idućem kolu Lazio na svom Olimpicu dočekuje Torino dok će Genoa na teško gostovanje kod Milana. Rossoneri ganjaju naslov, utakmica će se po svemu sudeći igrati na jedan gol.

 

Serie A, 32. kolo

Subota, 9. travnja

Empoli – Spezia 0:0

Inter – Verona 2:0

Cagliari – Juventus 1:2

Nedjelja, 10. travnja

Genoa – Lazio 1:4

Napoli – Fiorentina 15.00

Sassuolo – Atalanta 15.00

Venezia – Udinese 15.00

Roma – Salernitana 18.00

Torino – Milan 20.45

Ponedjeljak, 11. travnja

Bologna – Sampdoria 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Milan BadeljSerie ALazioGenoaToma Bašić

Ostale Vijesti