Perić, Dilaver i Teophile ga "pojeli" u Ligi prvaka, a on na zimu dogovara transfer u Chelsea

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.10.19. | 08:22

Lampard je dao zeleno svijetlo za njegovo dovođenje.

Iako je tek ovog ljeta stigao na Čizmu Ukrajinac bi nakon samo šest mjeseci ponovno promijeniti kućnu adresu te bi prema svemu sudeći od siječnje njegovo novo prebivalište moglo biti u Londonu.

Talijanski mediji nadodali su kako je Chelsea jako blizu tome da dogovore njegov potpis, a klubu ga je preporučio Claude Makelele koji je ostao oduševljen predstavom Atalantinog ofenzivca kada je u dresu Ukrajine zabio dva pogotka Litvi.

Ruslan Malinovsky dijete je Šahtara iz Donjecka, ali za svoj matični klub nikada nije upisao niti jedan službeni nastup. Šahtar ga je slao po raznim posudbama pa je tako igrao za Sevastopol i Zoryu u Ukrajini prije nego li je u ljeto 2015. posuđen belgijskom Genku. Tamo se zadržao dvije godine kao posuđen igrač, a nakon što su Belgijanci shvatili o kakvom se igraču radi trajno su odlučili otkupiti njegov ugovor za dva milijuna eura.

U sljedeće dvije godine nastavio je sa dobrim partijama koje jednostavno nisu mogle proći ispod radara pa je tako Malinovsky ovog ljeta stigao u Bergamo iz belgijskog Genka za 13,7 milijuna eura.

Čim je odigrao prvih nekoliko utakmica bilo je očito kako je uprava talijanskog prvoligaša napravila izvrstan posao pa se tako ne bismo iznenadili kako se ovaj posao uistinu realizira.

Za kraj spomenimo da football-italia dodaje kako je njegov prelazak u redove bivšeg engleskog prvaka i više je nego ostvariv, a konačan odgovor hoće li se ovaj transfer uistinu realizirati vidjet ćemo u narednih dva mjeseca.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

ChelseaŠahtarGenkEmir DilaverDino PerićKevin Theophile-CatherineDinamo ZagrebLiga prvakaAtalantaRuslan Malinovskyi

Ostale Vijesti