Perezu treba 300 milijuna eura: Cijela postava Reala odlazi ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.05.19. | 08:02

Otkriveno što će biti s Kovačićem.

Real Madrid ovog ljeta će se pojačati renomiranim imenima svjetskog nogometa. Mediji diljem Europe na dnevnoj razini sele mnoge igrače poput Paula Pogbe, Neymara ili Kyliana Mbappea u španjolsku prijestolnicu, a ono što je praktički sigurno jest dolazak Edena Hazarda, koji se već ranije ove sezone oprostio od kluba.

ODIGRAJ Chelsea – Arsenal

Osim Belgijca, spominju se imena poput Luke Jovića i Ferlanda Mendya iz Lyona, ali ono što je već sigurno to su dolasci ranije dogovorenih Edera Militaa iz Porta te mladog Brazilca, Rodryga. Međutim, da bi na jednoj strani kupio, s druge moraš namaknuti novac za te transfere, a toga je svjestan i predsjednik Kraljevskog kluba, Florentino Perez.

'El Presidente' je tako krenuo u akciju riješavanja velikog broja igrača koji su 'tehnički višak', kako bi treneru Zinedineu Zidaneu omogućio momčad po njegovom guštu. Brojka koja se mora dostići je oko 300 milijuna eura, kako bi ostali u okviru Financijskog fair-playa.

Glavni na 'listi za odstrijel' su trojica nekad vrlo bitnih kotača Reala, a sada preskupi višak. Riječ je o Iscu, Garethu Baleu i Jamesu Rodriguezu. Predsjednik – još uvijek – aktualnog prvaka Europe želi se riješiti njihovih ugovora i planira dobiti veliku odštetu za njih, ali najteže će biti utržiti Isca, za kojega interesa ne manjka, ali španjolskom reprezentativcu se ne ide iz Madrida.

Osim toga, više-manje poznata je i situacija hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića. Bivši veznjak zagrebačkog Dinama potpisat će za Chelsea, ukoliko londonski klub to bude mogao ostvariti zbog FIFA-ine zabrane, koja se još uvijek može odgoditi. Cijena je oko 35 milijuna eura, dok je ona za Isca oko 60 milijuna. James je nepoželjan kako na Santiago Bernabeu, tako i na Allianz Areni, a za njegove usluge zainteresirani su Juve i PSG  koji su spremni iskrcati 70 milijuna eura za Kolumbijca.

Gareth Bale predstavlja najveći problem jer ima izrazito bogat ugovor prema kojem – piše Marca – zarađuje astronomskih 17 milijuna eura godišnje, a ugovor mu traje još tri godine. Kako će ga se Zidane riješiti slijedi vidjeti, ali i on ima svoje potencijalne kupce.

Osim navedene četvorke, Marca prenosi kako su na izlazu igrači koji su ove sezone bili u drugom planu, a to su redom Keylor Navas, Dani Ceballos, Lucas Vasquez, Mariano Diaz, Raul De Tomas, Borja Mayoral i Theo Hernandez.

 

 

*NAPOMENA: Veći dio igrača u navedenoj postavi nije postavljena na svoje prirodne pozicije u svrhu ovog teksta

(Foto: Reuters)


Tagovi

Raul De TomasTheo HernandezBorja MayoralMariano DiazLucas VazquezDani CeballosKeylor NavasJames RodriguezGareth BaleIscoMateo KovačićFlorentino Perez

Ostale Vijesti