Perez u pregovorima s golgeterskim kapitalcem koji može doći besplatno

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 14:48

Kraljevski klub nije namjeravao kupovati igrače ovog ljeta, i doista za ovog ne trebaju platiti odštetu, pitanje je samo mogu li se naći oko visine plaće.

Real Madrid je ovog ljeta odlučio nakon punih 20 godina ne uložiti niti jedan euro u kupovinu novih igrača.

Nakon ere prvih Galacticosa koja je počela kupnjom Luisa Figa prije točno dva desetljeća, najtrofejniji europski nogometni klub nastavio je s rastrošnošću po kojoj je kasnije postao poprilično poznat.

Prvu generaciju Galacticosa naslijedila je politika kupovina Nizozemaca poput Robbena, van der Vaarta, Sneijder i van Nistelrooya, da bi potom stigla i druga era Galacticosa sa Ronaldom, Kakom i ostatkom družine.

U posljednjih nekoliko godina Los Blancosi su se okrenuli mladim snagama, poglavito onima iz Brazila (Reinier, Rodrygo, Vinicius), a ovog ljeta – zbog pandemije koronavirusa – odlučeno je kako će se riješiti igračkog viška, a neće dovesti nikoga za kojega je potrebno platiti odštetu.

I doista, Kraljevski klub ovog ljeta nije doveo nikog novog u svoje redove osim svojih igrača koji su bili na posudbi poput Martina Odegaarda i Jesusa Valleja, dok su prodali cijelu jednu momčad.

 

 

Međutim, izgleda kako bi unatoč toj odluci mogli dobiti veliko pojačanje u napadu.

Naime, upravi aktualnog prvaka Španjolske ponuđene su usluge Edinsona Cavanija, prenosi Marca.

Iskusni Urugvajac bez angažmana je od ovog ljeta nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, a s obzirom da se uklapa u ovoljetnu politiku Reala o neplaćanju odštete, čini se kako bi ga doista mogli angažirati.

Jedino mjesto prijepora mogla bi biti njegova plaća – 33-godišnji golgeter traži sedam milijuna eura godišnje, dok je to Florentinu Perezu ipak previše. Duljina ugovora nije sporna, Cavani bi dobio ili dvogodišnji ugovor ili opciju 1+1.

Edinsonov brat Fernando trenutno vodi pregovore, dok nogometaš trenira na svojoj farmi u Saltu u domovini.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Edinson CavaniFlorentino Perez

Ostale Vijesti