Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Pep u problemima: Osim Kovačića, za utakmicu u Londonu upitni su De Bruyne, Grealish, Alvarez, Stones…

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 13:51

Mogu li Čekićari uzeti sva tri boda Građanima?

Iako se u subotu dvije najatraktivinije utakmice u Ligama petice igraju u Serie A, ne može se reći ni da je premijerligaški raspored nešto slabiji. Naprotiv, na Otoku se ovog vikenda igraju jako zanimljive utakmice od kojih ipak malo odskače ona između aktualnog osvajača Konferencijske lige, West Hama i aktualnog prvaka Engleske, ali i Europe, Manchester Cityja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su ‘po defaultu’ Građani favoriti, Pep uoči gostovanja u Londonu ima velike glavobolje. Naime, za sutrašnji ogled Španjolac vjerojatno ne može računati na (po)najboljeg igrača Premier lige Kevina De Bruynea, svojeg miljenika Grealisha, novopridošlog Dokua, Juliana Alvareza (počeo je trenirati, ali se ne zna hoće li igrati), Johna Stonesa te hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Kovačić je na reprezentativnom okupljanju osjetio zatezanje stražnje lože bedrenog mišića, a iako se prvotno vjerovalo da će pauza od dva dana biti dovoljna da se Mateo vrati ‘u normalu’, kasnije se ispostavilo da je njegova ozljeda ipak nešto ozbiljnije naravi zbog čega će biti bez nogometa minimalno dva tjedna. Kad se vratio u Manchester, Kovačić je napravio detaljne preglede, a oni su pokazali kako se dogodila minimalna ruptura vlakna zbog čega je prvotimac Vatrenih i Cityja primoran pauzirati između sedam i deset dana.

Dobre vijesti za Guardiolu su te što ni kod ostalih igrača koji ne konkuriraju za ogled s West Hamom ozljede nisu ozbiljnije prirode. Dakle, svi oni bi trebali uskoro biti ‘in’, ali za ovaj nadolazeći ogled su ipak ‘out’.

No, i bez njih City ne gubi status favorita. Jer, tu su Joško Gvardiol, Kyle Walker, koji je u stilu Jordana Belforta rekao ‘ostajem’ pa potpisao novi ugovor do 2026. godine, Erling Bratu Haaland, Phil Foden i ostali sjajni igrači koji bi ipak trebali pronaći način kako do slavlja protiv londonske momčadi.


West Hamu pak za ovaj ogled nedostaje Lucas Paqueta koji se ljetos dovodio u vezu s Građanima. On ima problema s ramenom, ali iako ga se vodi pod ozljeđene igrače, neki engleski mediji navode kako će sutra biti spreman pomoći svojoj momčadi. Isto tako je upitan nastup i Dannyja Ingsa, ali to više nije nikakva novost da bivši napadač Liverpoola i Southamptona ima problema s ozljedama.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 16 sati.



Tagovi

Manchester CityMateo Kovačić

Ostale Vijesti