Action images
Action images

Pep ozbiljnih namjera: Dovodi argentinsko čudo od djeteta koji će ga koštati više od Lautara ili Alarija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.12.20. | 16:52

Procurio je i iznos transfera...

Diego Sarmiento ovog bi siječnja trebao postati novi igrač Manchester Cityja, piše argentinski El Dia, a vijest je prenio i Transfermarkt.

Prema njihovim informacijama, poznata je i visina odštete za 17-godišnjeg veznjaka, a ukoliko se to pokaže točnim, on bi trebao postati jedan od najskupljih tinejdžera svijeta i najskuplji izlazni transfer u povijesti argentinske Superlige.

Navodno se radi o iznosu od 20 milijuna eura, a Estudianstes bi zadržao i prava na 20 posto od profita od sljedeće prodaje. Dakle, u slučaju da njegov sljedeći transfer iznosi 30 milijuna eura, Estudianstes bi zaradio još dva milijuna eura.

Zanimljivo, Sarmiento je ujedno i najmlađi igrač u klupskoj povijesti koji je debitirao za prvu momčad (16 godina i 6 mjeseci), a postojeći ugovor ističe mu 2026. godine.

Mladi veznjak bi, u slučaju da se transfer realizira ovog siječnja, postao 19. igrač u povijesti nogometa za kojeg je plaćen iznos veći od 20 milijuna eura. Prvi koji je to napravio bio je Antonio Cassano za kojeg je Roma izdvojila 31 milijun eura u ljeto 2001. godine, da bi nakon njega velike transfere kao 'klinci' ostvarili igrači poput Waynea Rooneya ili Sergia Aguera.

Što se tiče Argentine, veći novac izdvojen je za Lautara Martineza i Lucasa Alarija, ali oni su svoje klubove napustili za fiksnu odštetu, dok je Estudiantes u ovaj transfer ugradio u postotak (kojeg City može otkupiti prije nego li ga dalje proda) pa tako argentinski mediji pišu da postoji mogućnost da će Sarmiento - jednoga dana - koštati više nego prethodno spomenuta dva napadača koji sada igraju za Bayer Leverkusen, odnosno milanski Inter.



Tagovi

Lucas AlarioLautaro MartinezManchester City

Ostale Vijesti