Jan Woitas/DPA
Jan Woitas/DPA

Pep ne odustaje od 'imenjaka': City opet krenuo po Gvardiola

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 10:29

Ne smiruje se prašina oko hrvatskog braniča

Manchester City želi pojačati svoju moć i ovoga ljeta. Građani su, prema pisanju 90min, 'obnovili' svoj interes za Joška Gvardiola. Pep i njegov klub žele potpisati hrvatskog reprezentativca. Gvardiol se posljednjih mjeseci pojavio kao jedan od najpoželjnijih braniča u svjetskom nogometu - posebno nakon njegovih nastupa na Svjetskom prvenstvu 2022.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

On u ugovoru ima klauzulu od gotovo 120 milijuna eura koja bi trebala stupiti na snagu od 2024. godine, međutim, čini se kako bi Leipzig čak pustio Hrvata i ako iznos bude nešto manji.

Vatreni je jedan od najpoželjnijih igrača na tržištu i Građani će se sigurno morati 'potući' s jakom konkurencijom pa možda cijenu i neće uspjeti puno srušiti. Ali City će napraviti mjesta u momčadi prodajom španjolskog reprezentativca Aymerica Laportea. Potonji je već izrazio interes za odlaskom, a kao potencijalne destinacije spominju se Aston Villa i Tottenham.

Glavna konkurencija Cityju, prema šaputanjima na nogometnom tržištu je - Real Madrid, ali ostaje vidjeti hoće li se Madriđani konkretizirati u svojoj želji za mladim hrvatskim nogometašem.

Podsjetimo, vatreni branič bio je na pragu prelaska u Chelsea još prošlog ljeta, ali Bluesi nisu uspjeli postići dogovor s RB Leipzigom, no Chelsea je i dalje zainteresiran. Ipak bez europskog natjecanja za sezonu 2023./24. imaju male šanse da ga nagovore da se pridruži Stamford Bridgeu.

Navijači svih klubova povezanih s Gvardiolom i više nego oduševljeno pozdravljaju ideju dolaska Vatrenog u svoje redove, ali je pitanje koji će se od njih uspjeti dogovoriti s bundesligaškim klubom, ako to uopće neki od njih uspije ovoga ljeta. Olmo je svoju vjernost klubu produžio pred finale Kupa koje su Crveni bikovi osvojili, odnosno, obranili, a možda i Joško odluči da se ipak treba još razvijati u Njemačkoj. Vjerojatno ćemo, kao i prošlog ljeta, sve doznati pred sam 'deadline' prijelaznog roka jer će sigurno sve strane dobro razmisliti o ovome potezu. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Joško GvardiolManchester CityLeipzigRB LeipzigHrvatska nogometna reprezentacijanogometni transferiLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti