Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Pejin seli na "klupu": Zbog propusta u utakmici protiv Hajduka, glavni sudac utakmice propušta sraz Istre 1961 i Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 16:28

Presudio je previd iz sudačke nadoknade...

Nakon kontroverzne odluke nedosuđenog jedanaesterca za Hajduk na Kranjčevićevoj u uzbudljivom remiju između Lokomotive i Hajduka koji je završio rezultatom 3:3, dobar dio javnosti se “digao na noge”. Reagirao je splitski dogradonačelnik, reagirao je i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. Čini se da su svi osim suca Pejina vidjeli nedozvoljeno igranje rukom, ono Branimira Cipetića u šesnaestercu pri naguravanju s Biukom u sudačkon nadoknadi.

Epilog je poznat, sudac nije pogledao VAR snimku, niti su mu VAR suci Zdenko Lovrić i Miro Grgić sugerirali da to učini. Kasnije se javio i šef hrvatskih sudaca Bruno Marić ocijenivšiu kako je Pejin napravio previd i kako je Hajduk ostao oštećen za penal, a s time vjerojatno i za dva dodatna boda jer bi kazneni udarac u posljednjim sekundama utakmice vjerojatno donio i pobjedu momčadi Valdasa Dambrauskasa.

Danas se oglasio i HNS. Zbog propusta na utakmici, Pejinu je oduzeta utakmica zaostalog ogleda između Istre 1961 i Dinama koja se igra već u srijedu, umjesto njega, na Aldo Drosini će pravdu dijeliti Duje Strukan iz Splita.

Nije poznato koliko će dugo Pejin izbivati s prvoligaških utakmica, ionako nam slijedi duga zimska stanka u HNL-u. Ovim manevrom je u neku ruku i priznata pogreška na štetu Hajduka, no bodove više nije moguće vratiti.

Hajduku ostaje još jedno kolo prije prvenstvene stanke, u nedjelju, s početkom u 17:30 na Poljud stiže Osijek



Tagovi

Tihomir PejinHajdukNK Lokomotiva

Ostale Vijesti