Action Images
Action Images

Pehu nema kraja: Kloppu se ozljedio novi igrač, i to jedan od najvažnijih

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 13:21

Stigle su i prve procjene vremena izbivanja.

Rezultati Liverpoola ove sezone ne mogu se nazvati osrednjima. Jednostavno ne mogu.

Ali su debelo ispod onoga na što smo navikli prethodne dvije sezone, a to je dominacija. Ipak, prošlo se u nokaut fazu Lige prvaka, a s Tottenhamom Redsi dijele čelo Premierlige.

Razlog zašto Liverpool ne melje kao što je to činio prošle sezone prije svega leži u ozljedama. Sve je počelo onom Virgila van Dijka, kapetana i jednog od najboljih defenzivaca svijeta. Ozljeda je dugoročna i Jürgen Klopp dao se na potragu za zamjenom koju bi doveo na Anfield.

No na to su se nadovezale nove ozljede koje su potpuno opustošile konkretno zadnju liniju, a ako uzmemo izostanke bitnih igrača i u drugim redovima (između ostalog one Moa Salaha radi koronavirusa), može se reći da Liverpool zaista neće sreća po ovom pitanju.

Jedna od svjetlijih strana ove momčadi u novoj sezoni zasigurno je Portugalac Diogo Jota. Napadač je stigao kao netko tko će ponuditi kvalitetno rješenje u utakmicama kad netko iz standardnog napadačkog trozupca Mane-Firmino-Salah nije na raspolaganju, no od prve minute počeo je igrati briljantno.

Toliko da se može reći i da je bolji nego je to bio u Wolverhamptonu, a takav razvoj je nagnao Kloppa da u derbiju protiv Manchester Cityja na teren pošalje – svu četvoricu top ofenzivaca. Uzevši sve u obzir, ne treba biti previše mudar da se zaključi kako je Jota jedan od najvažnijih pojedinaca engleskih prvaka ove sezone.

No u subotu je stigla vijest da se i on ozljedio te da sigurno propušta utakmicu protiv Fulhama u nedjelju. Primio je udarac u koljeno u 87. utakmici u Danskoj u zadnjem kolu grupne faze Lige prvaka, a zadnje prognoze veoma su zabrinjavajuće. Naime, špekulira se s izbivanjem od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.

Više će se znati u narednim danima.



Tagovi

Jurgen KloppLiverpoolozljedaDiogo Jota

Ostale Vijesti