Action Images/ John Sibley
Action Images/ John Sibley

Peh i tuga odjednom: Sin legende Ajaxa i Barce potrgao ligamente pa dobio otkaz u četvrtoligašu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 12:00

Otac mu je navodno jedan od glavnih favorita da postane šef sportske politike najbogatijeg kluba na svijetu – Newcastlea.

Iako je čest slučaj u svijetu nogometa da sinovi poznatih nogometaša krenu očevim stopama i nastoje jednoga dana postati profesionalni nogometaši, jako je mali broj onih koji to u konačnici ostvare. Malo je onih koji poput Paola Maldinija ili Kaspera Schmeichela ostvare velike stvari i postanu velikani sporta, dok je puno češći slučaj djeca ostanu u sjeni očeva. Sjeni koja je jednostavno prevelika…

Jedan od tih 'klinaca' koji je tražio svoje mjesto pod suncem, a do njega nije mogao doći, je Frenkie Overmars, sin legende Ajaxa i Barcelone Marca koji danas radi kao sportski direktor Kopljanika.

Marc je igračku karijeru završio prije 10 godina u dresu nizozemskog niželigaša Epea, a najbolje igračke dane proveo je u Ajaxu, Arsenalu i Barceloni. Za Oranje je skupio 86 nastupa i 17 pogodaka, a igrao je i na četiri velika natjecanja. Brzonogi krilni napadač već devet godina radi kao sportski direktor Ajaxa, kluba za kojeg je skupio 190 nastupa, 44 pogotka i 41 asistenciju.

Očevim stopama probao je ići i danas 21-godišnji Frenkie, ali u nogometnom smislu izgleda da je jabuka pala daleko od stabla. Frenkie je dijete Epea, kluba u kojem je njegov otac započeo i zaključio igračku karijeru, a od ovog ljeta bio je član nizozemskog četvrtoligaša DSV '33.

Frenkie igra na mjestu lijevog beka i lijevog krila, ali već sad je jasno kako neće ostvariti karijeru kao njegov otac. Nadao se Frenkie da će se nametnuti u novom klubu, ali prije svega nekoliko dana je potrgao križne ligamente zbog čega je ova sezona za njega završena. Da bi stvar po 21-godišnjaka bila gora, klub je odlučio raskinuti ugovor sa sinom legende nizozemskog nogometa nakon što su uvidjeli da je on za ovu sezonu izgubljen, a ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Overmars jr. nakon ovoga odluči svoju karijeru graditi u nekom drugom smjeru.

Možda zajedno s ocem krene put Otoka, jer prema informacijama britanskih i nizozemskih medija, Marc Overmars je najveći favorit da postane novi sportski direktor novog najbogatijeg kluba na svijetu – Newcastlea.

Overmars je navodno odradio i drugu rundu pregovora s Newcastleom i sve vodi ka tome da će on uskoro postati novi/stari stanovnik Otoka. Zasad u javnost nisu procurili nikakvi iznosi koliko bi Marc trebao zarađivati, baš kao ni što se u ovom trenutku ne zna koliko je Bin Salman spreman posegnuti u džep i dati mu da praktički iznova skroji momčad koja bi se narednih godina trebala boriti za vrh europskog nogometa.


Tagovi

Marc Overmars

Ostale Vijesti