Partizan i Braga potvrdili proljeće u Europa ligi, Kramarićev Hoffenheim ispao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.11.17. | 23:07

Ludi dan je iza nas u Europskoj ligi.

Tawamba je doveo Beograđane u vodstvo već u 12. minuti utakmice na asistenciju Jankovića, a izjednačio je Ngamelau samo 13 minuta nakon toga i tim se rezultatom otišlo na odmor. Ključan trenutak susreta dogodio se u 53. minuti kada je Ognjen Ožegović pogodio za 2:1 i postavio konačni rezultat. Do kraja se više ništa nije mijenjalo. Boysi su se tako oprostili od šansi za prolaz.

Braga je domaćom 3:1 pobjedom protiv Hoffenheima također osigurala prolaz u nokaut fazu jer sada imaju 10 bodova na vrhu skupine C. Poveli su već u prvoj minuti utakmice preko Marcelinha, a do izjednačenja se čekalo sve do 74. kada je Uth vratio nadu gostima, ali kratko je trajalo njihovo slavlje.

Fransergio je pogotkom u 82. minuti riješio utakmicu i osigurao svojem klubu proljeće u Europi. Ludogorets je porazom 1:2 od Basaksehira na domaćem terenu pak sam sebi zakomplicirao situaciju jer u posljednjem kolu može ostati bez prolaska. Trenutno su na drugom mjestu s osam bodova, Basaksehir na trećem ima pet i još ih uvijek može preteći. Hoffenheim je i matematički ispao.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/b05m2/tojntk" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Everton je doživio novi debakl na domaćem terenu. Razbila ih je Atalanta rezultatom 5:1 i samo potvrdila svoj prolazak grupne faze natjecanja. Everton je izašao s jakom postavom, Rooney je igrao od početka, a 24 minute odradio je i naš Nikola Vlašić. Ipak, sve to nije bilo dovoljno za ništa više od novog uvjerljivog poraza.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/udjyi/cxkwqs" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Uvjerljivu pobjedu u toj grupi E upisao je i Lyon koji je na domaćem terenu s 4:0 svladao Apollon i također potvrdio prolazak u nokaut fazu. Atalanta i Lyon imaju po 11 bodova na vrhu skupine, Apollon i Everton potpuno su podbacili u ovogodišnjem izdanju Europa lige.

Slavia iz Praga pobjedom u Tel Avivu kod Maccabija stigla je na drugo mjesto skupine A. Završilo je 0:2 golovima Husbauera u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i 54. minuti. Sada imaju osam bodova i drugi su iza vodećeg Villarreala koji je već osigurao prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Slijedi ih Astana sa sedam bodova, a upravo će te dvije ekipe u zadnjem kolu u Pragu odlučivati o prolasku dalje.

Tiraspol je na domaćem terenu s 1:0 svladao Zlin i izbio na vodeće mjesto skupine F, ali ništa još tamo nije gotovo. Zlin je ostao bez šanse za prolaz, no svi ostali je još imaju. Za Sheriff je zabio Jairo već u 11. minuti utakmice, a taj se rezultat održao sve do kraja.

Sheriff na čelu grupe sada ima devet bodova, Lokomotiv na drugom mjestu ima osam, a Kopenhagen šest na trećem.

(Foto: Action Images)


Tagovi

PartizanBraga

Ostale Vijesti