Parižani su jučer izgubili finale, a danas su ostali bez dva važna igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 09:37

Nesretni Španjolac u jednoj je sezoni ostao bez Europske lige i Lige prvaka.

Brazilac je jučer odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu PSG-a. Svojevremeno ponajbolji branič svijeta u PSG je stigao sada već davne 2012. godine iz Milana za 42 milijuna eura, a za to vrijeme je za klub odigrao čak 315 utakmica u svim natjecanjima (17 pogodaka, pet asistencija). Silva je rođeni lider, netko koga svaki trener želi imati u svojoj momčadi, ali jednostavno je došlo do zasićenja između njega i kluba pa će tako 35-godišnjak od sljedeće sezone igrati za neki novi klub.

Spominjao se povratak u Milan, ali najnovije informacije govore kako je njegovom potpisu najbliži Chelseaja. Izgleda kako je Lampardu dosta 'klinaca' s kojima se morao boriti prošle sezone…

Osim Silve, klub je napustio i vratar na posudbi, Segio Rico. Ovaj 26-godišnjak neupitne kvalitete u PSG-u se nije uspio izboriti za mjesto prvog golmana, ali ono po čemu će on pamtiti sezonu 19/20. nešto je što stvarno ne želimo ni najgorim prijateljima. Rico je na počeku sezone, kao posuđeni igrač, napustio Sevillu i otišao put PSG-a. Dakle, Sevilla je osvojila Europsku ligu, Rico je s PSG-om poražen u finalu Lige prvaka, a uz sve to uskoro bi trebao postati slobodan igrač jer mu u Andaluziji ne planiraju produljiti ugovor koji ističe za točno sedam dana.

Osim spomenutog dvojca, Tuchel bi ovog ljeta mogao ostati bez povećeg broja igrača. Mbappea i Neymara žele Real Madrid i Barcelona, Draxler je na izlaznim vratima, Verratti se spominje u kontekstu povratka na Čizmu…

Nova sezona već je počela, ali prijelazni rok i dalje traje. Očekujemo puno toga, a šeici iz PSG-a, nakon što su bili tako blizu 'ušatom trofeju', sigurno se neće tek tako pomiriti s činjenicom da do najvrjednijeg trofeja u klupskom nogometu neće još neko vrijeme.

(foto: Action images)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiThiago SilvaSergio Rico

Ostale Vijesti