REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Pariški shopping se nastavlja: Hakimi potvrđen, čeka se kapetan Reala

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 19:10

Mogu li ove sezone napokon do Lige prvaka?

Ono što je do danas bila samo glasina, sada je napokon kredibilna vijest. Achraf Hakimi novi je igrač PSG-a. Prema pisanju transfer gurua Nicole Schire, u ovim trenucima parižani slažu ugovor koji će Hakimi definitivno potpisati. Interu bi trebalo pripasti oko 70 milijuna eura odštete, a Marokanac bi po sezoni u dresu francuskog doprvaka trebao zarađivati oko 8 milijuna eura godišnje. Ugovor će vrijediti do 2026. godine.

Desni veznjak do sad je branio boje Intera, no čini se da je zov dodatnih milijuna učinio svoje. Od prelaska iz madridskog Reala u redove “plavo-crnih”, Hakimi je u svojoj jedinoj sezoni u Serie A upisao 37 nastupa, zabio 7 pogodaka i tome dodao 10 asistencija.

Schira dodaje kako PSG radi otkupu ugovora Moisea Keana. Mladi Talijan je u Pariz stigao na posudbu iz Evertona u listopadu prošle godine, i čini se da je u tijeku process otkupa. Cijena bi trebala biti oko 40 milijuna eura.

No, ovo je tek početak. PSG nastavlja s ljetnim shoppingom po Europi, pa se tako već dulji niz dana govori kako će u Pariz i Sergio Ramos. Real se rastaje sa svojim dugogodišnjim kapetanom koji nema baš puno opcija ako želi zadržati astronomska primanja koja je primao u kraljevskom klubu. Uz PSG, spominje se i njegova Sevilla, no prelazak u Andaluziju bi značio i odricanje određenih financijskih benefita koje jedino još može dobiti u PSG-u.

Drugi na listi želja je bio Milanov vratar Donnarumma. On se trenutno nalazi na Europskom prvenstvu sa svojom reprezentacijom, prelazak se očekuje nakon što Italija ispadne ili osvoji ovo natjecanje. Njegov transfer nije najbolje sjeo navijačima Rossonera, pa smo čuli i zvižduke na njegov račun pri samom kraju okršaja njegove Italije i Walesa.

Spomenimo i kako je ranije ovog mjeseca, Wijnaldum potpisao vjernost parižanima do 2024. godine.

Ukoliko se ostvari prelazak Ramosa, i ostvari ostanak barem jednog iz tandem Neymar – Mbappe, PSG će ući u novu trku za toliko željeni trofej i titulu osvajača Lige prvaka. Igrački kadar je zero za velike rezultate, no kako se pokazalo unatrag nekoliko sezona, to jednostavno nije dovoljno.

 


Tagovi

mercatonogometni transferiSergio RamosAchraf HakimiMoise KeanGeorginio Wijnaldum

Ostale Vijesti