Panika za Bilića i Wengera – ovo je najgora momčad Premiershipa u 2017. godini

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.03.17. | 10:13

Ovih 11 igrača ne igra baš onako kako se od njih to očekivalo.

Koja su najveća razočarenja u 2017. godini? Odgovor na to pitanje pokušao je dati nogometni portal Squawka koji je sastavio momčad od igrača koji su pružili razočaravajuće igre u Premiershipu od Nove godine. Engleski kolege su naglasili kako se ne radi o najgorim igračima engleskog prvenstva već o onima koji igraju puno lošije od očekivanog.

Petr Čech (Arsenal)

Češki vratar ne brani loše, ali je razočarao ako se usporedi njegov učinak u ranijim sezonama, ali i prvim dijelom sezone. Primjerice, nakon Nove godine ima prosjek od 2 obrane po utakmici. U prvom dijelu sezone taj je prosjek bio 2,11, lani 2,68, a u posljednjoj sezoni u Chelseaju 2,26.

Hector Bellerin (Arsenal)

Ozljeda je usporila ponajboljeg desnog beka na svijetu. Najviše se to vidi u postotku osvojenih dvoboja 'jedan na jedan'. Lani ih je osvajao 54%, u prvom dijelu ove sezone taj je prosjek bio 53%, a u 2017. je pao na 49%.

Jose Fonte (West Ham)

Trebao je učvrstiti obranu momčadi Slavena Bilića, ali Portugalac se nije pokazao kao pojačanje. Od sedam utakmica u kojima je igrao, 'Čekićari' su pobijedili u samo jednoj.

Shkodran Mustafi (Arsenal)

Trebao je biti idealan partner Laurentu Koscielnyju, a na početku sezone je izgledalo da će biti tako, ali ove godine Nijemac pokazuje dosta nesigurnosti. Ne čini on sam obranu 'Topnika', ali 1,88 primljenih golova kada on igra nije prosjek za pohvaliti se.

Aaron Cresswell (West Ham)

Osim što je napravio najviše defenzivnih pogrešaka u West Hamu od Nove godine, Cresswell je izgubio i napadačku moć pa je u 2017. kreirao tek 6 prilika za svoju momčad.

Francic Coquelin (Arsenal)

Još jedan 'Topnik', još jedan kojem statistika u 2017. nikako ne ide na ruku. Španjolac osvaja tek 30% dvoboja, a radi i veliki broj prekršaja.

Mark Noble (West Ham)

Lani je imao 2,24 osvojene lopte po utakmici, a ove godine je taj prosjek pao na 1,38. Slična j stvar i što se tiče njegovih startova na protivnike – lani ih je imao 5,41, a u 2017. je taj broj 4,50.

Etienne Capoue (Watford)

Sjajno je krenuo u sezonu, postigao pet golova u prvenstvu, ali od Nove godine igra prilično loše. Nije opasan pred protivničkim vratima, a pao je i u obrambenom dijelu momčadi – osvojio je tek 39% dvoboja.

Theo Walcott (Arsenal)

Osam golova i dvije asistencije do Nove godine, bez gola i asistencije u 2017. Treba li ovome još nešto dodati?

Philippe Coutinho (Liverpool)

Još jedan oporavljenik od teške ozljede. Do nje je briljirao, bio ponajbolji igrač Premiershipa, sada nije ni blizu te forme. Jurgen Klopp ga čeka i sigurni smo da će ga dočekati, ali to trenutno nije – to.

Christian Benteke (Crystal Palace)

Nije se najbolje snašao u Liverpoolu, ne ide mu baš ni u Crystal Palaceu. Skupi Belgijac je od Nove godine postigao tek jedan gol.

(Foto: Action Images/Squawka)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Christian BentekeTheo WalcottEtienne CapoueMark NobleFrancis CoquelinAaron CresswellShkodran MustafiJose FonteHector BellerinPetr ČechArsene WengerSlaven Bilić

Ostale Vijesti