Jonathan Moscrop /PA Images/PIXSELL
Jonathan Moscrop /PA Images/PIXSELL

"Pandur je spreman za Serie A, a Jurić je trener za top klub ili reprezentaciju"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.05.21. | 17:50

Sportski direktor Rijeke osvrnuo se na budućnost mladog vratara i rad Jurića u Veroni

Verona sutra gostuje kod Crotonea, a utkamica na stadionu Enzo Scida biti će četvrti nastup nekadašnjeg vratara Rijeke Ivora Pandura u žuto-plavom dresu. Mladi vratar zalužio je povjerenje hrvatskog trenera Ivana Jurića koji će ga koristiti u idućim utakmicama kao priprema za iduću sezonu u Serie A.

Pandur je priliku u Serie A dobio u prošlom kolu protiv Torina, a upisao je i dva nastupa u Kupu. Najave dosadašnjeg prvog vratara Marca Silvestrija da će napustiti klub osigurale su priliku 21-godišnjem Riječaninu u kojeg je Hellas Verona prošlog ljeta uložila 900 tisuća eura i osigurala ga ugovorom do 2025. godine.

Talijanski portal CalcioHellas.it kontakritrao je sportskog direktora Rijeke Ivana Mancea s kojim su razgovarali o budućnosti Pandura u Veroni.

"Očekivao sam da će biti spreman za ove razine, to za mene nije iznenađenje. Verona ga je pratila 6 mjeseci, možda godinu dana. Bilo je tu i španjolskih, njemačkih i portugalskih klubova, ali Verona je bila brža. Sretni smo što smo postigli ovaj dogovor. Rijeka i Hellas Verona dugi niz godina imaju dobre odnose ”, rekao je Mance.

Na pitanje vidi li ga kao prvog vratara Verone iduće sezone odgovorio je:

“Za mene je Pandur više nego spreman, on je cjelovit u svakom pogledu. Nema što poboljšati: ozbiljan je profesionalac i vrijedno radi, ali njegove su vještine spremne za igru ​​na visokoj razini. Poboljšava se sa svakim treningom i Verona je idealno mjesto za rast.”

Otkrio je i koji je savjet dao mladom vrataru uoči debija.

“Pandur je jedan od najmlađih koji je igrao u Rijeci. Postoji detalj koji ću vam ispričati. Išao sam gledati utakmicu, a trener momčadi rekao mi je da je prvi vratar ozlijeđen i da će Pandur debitirati. Pa sam mu rekao da ostane smiren, da će sve biti u redu. Pokušao sam ga umiriti jer je to bila njegova prva utakmica, a on mi je rekao: 'Ok dobro, što se brineš, uvijek sam trenirao da bih imao ovu priliku, spreman sam'. Na kraju je prošlo dobro jer je igrao kao da iza sebe ima 100 nastupa ”, otkrio je.


Osvrnuo se i na Jurićev rad u Veroni

"Veronu prate u Hrvatskoj jer je tu Ivan Jurić. Dobar trener koji radi fantastičan posao. Tjera mlade da se razvijaju i radi na velikim transferima. U tom pogledu vjerujem da će jednog dana trenirati vrhunski klub ili možda hrvatsku reprezentaciju zbog svog talenta, profesionalnosti i radne etike ”, zaključio je Mance.


Tagovi

Ivor PandurIvan JurićIvan ManceHNK RijekaHellas VeronaSerie AVerona

Ostale Vijesti