Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Palikuča: "Dinamo nas o interesu za Tomića nije obavijestio, svjesni smo da možda ostanemo bez Drmića, a drago mi je da se finale Kupa igra na Poljudu"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 05.05.22. | 09:46

Sportski direktor Rijeke progovorio o posrtaju kluba u borbi za naslov, finalu Kupa te statusu Gorana Tomića i Josipa Drmića.

Sportski direktor Rijeke, stigao je na Rujevicu prošlog ljeta. Iako se od Rijeke očekivala tek borba za Europu, Palikuča je, s predsjednikom Miškovićem i trenerom Tomićem, stvorio konkurentnu momčad koja je izborila plasman u finale Kupa, a dugo je bila kandidat za osvajanje naslova. Hrvat rodom iz njemačkog Buckeburga dao je opširan intervju za Sportske novosti.

"Jako smo vjerovali u naslov, pogotovo nakon što smo onako dominantno slavili na Poljudu, ali i zato jer smo u ostalim utakmicama izgledali dobro i zrelo. Zato nas je taj rezultatski pad pogodio. Ali, sada je dobro, vratio se optimizam. Odlučni smo da uspješno okončamo sezonu nakon što smo doživjeli to razočaranje zbog ispadanja iz utrke za naslov", komentirao je Rijekin posrtaj na putu prema tituli.

Rijekin pad krenuo je na utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca. Svi su očekivali laganu pobjedu protiv 'filijale', a Dragovoljci su šokirali Rijeku s 2:1 pobjedom.

"Kod nas igrači ne žive od imperativa osvajanja naslova i igraju s manjim pritiskom u odnosu na druge klubove. Predsjednik Mišković od nas traži da svake sezone igramo Europska natjecanja. Kada smo izborili to finale Kupa, kada smo ostvarili svoj cilj, uslijedio je naš pad. Rekli smo igračima da igraju opušteno i da probaju osvojiti naslov. No, umjesto igrače eksplozije dogodio se grč. Izgubili smo od Dragovoljca, a to nam se u budućnosti više ne smije događati. Mi tražimo igrače s pobjedničkim mentalitetom. Tako su naši igrači na posudbi u Dragovoljcu i reagirali. Da nisu, više ne bi bili naši igrači. Mogli smo im zabraniti nastup u toj utakmici, to je naše legitimno pravo. Ali nismo. Ako ne možemo pobijediti tu utakmicu, onda nismo spremni za naslov prvaka", rekao je Palikuča.

Pred Rijekom je finale kupa koje se 25. svibnja igra na Poljudu.

"Prije toga je nedjeljni derbi na Rujevici, svojevrsna uvertira za finale Kupa. Što se samog finala tiče, jako sam uzbuđen, jedva čekam tu utakmicu, mislim da će biti najvrućiji derbi sezone. Drago mi je da se finale igra na Poljudu koji će biti rasprodan. Kada igramo protiv Hajduka na tribinama se osjeti posebna atmosfera. Naše međusobne utakmice su uvijek odlične. Mislim da u finalu nema favorita".

(3.10) Rijeka (3.35) Hajduk (2.30)

U razgovoru sa sportskim direktorom Rijeke nemoguće je izostaviti pitanje statusa trenera Gorana Tomića i napadača Josipa Drmića čija se imena dovode u kontekst prelaska u Dinamo.

"Uloga Gorana Tomića u našoj je priči ogromna, razvio je mlade igrače, digao ih do toga da mogu igrati i najteže utakmice, a na sve je to dodao i široku taktičku lepezu rješenja. Ne da nema razloga za kritiku, nego, dapače, njegov rad je fantastičan. Savršen za Rijeku. Nažalost, u Hrvatskoj čim se otvori neki minimalni prostor za lošu priču, ona se jako naglašava, premda je u stvarnosti nema", rekao je Palikuča i nastavio o Tomićevom statusu u momčadi s Kvarnera:

"Dinamo nas o interesu za Tomića nije obavijestio, niti nam je Tomić rekao išta na tu temu, tako da mislim da je ovdje riječ o medijskim željama ili kombinacijama. Tomić je tijekom sezone napravio najviše od svih hrvatski trenera po pitanju razvijanja igrača, ali i igre. Njegova je klasa neupitna. Što se nas tiče, Tomić je trener koji će i sljedeće sezone voditi Rijeku. Diše za klub, odlična je osoba, stručnjak koji se ne libi razvijati igrače i igru. Nema puno trenera koji imaju takve vrline. Postoji ugovor koji puno toga diktira. Tomić je naš trener i prezadovoljni smo s njegovim radom. Nemamo signala oko njegovog mogućeg odlaska. Dapače, zajedno planiramo građenje momčadi".

A kakva je situacija s Josipom Drmićem?

"Istina je da Drmić ima džentlmenski dogovor s klubom da će ostati u Rijeci, osim ako ne dobije ponudu koju je realno nemoguće odbiti. Je to ponuda iz Liga petice ili neka druga nemoralna ponuda, vidjet ćemo. Drmić je fantastičan igrač, strijelac, koji strahovito doprinosi igri. Nevjerojatan profesionalac. Svjesni smo da ćemo ga možda izgubiti. No, on je iskren čovjek, iznimno odan klubu. U ovom trenutku ga zanima samo Rijeka i lov na trofej".

Što ako ode Drmić?

"Nemojte zaboraviti da imamo Obregona, u kojeg jako vjerujemo i koji odlično trenira. Imamo i Vučkića koji je na proljeće, nakon što se do kraja adaptirao i tjelesno pripremio, pokazao da može zabijati u serijama", tvrdi Palikuča.

Cijeli intervju pronađite u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

34. kolo 1.HNL

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo, 18.00

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, 17.00

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Prva HNLHMNK RijekaHNK RijekaRijekaDinamo ZagrebGNK DinamoJosip DrmićRobert Palikuća

Ostale Vijesti