Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Palac dolje: Mujakić završio svoju avanturu na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 11:49

Tko se tuče, taj na kraju sezone odlazi.

Nakon posljednje katastrofalne reakcije koja je Bile koštala dodatna dva boda koja su im od velikog značaja u borbi za četvrto, a možebitno i treće mjesto u 1. HNL, izgleda kako je uprva Hajduka odlučila okrenuti palac dolje kad je riječ o otkupu ugovora Nihada Mujakića, piše Slobodana Dalmacija.

22-godišnji branič iz BiH krajem prvog poluvremena u prvenstvenom ogledu protiv Slaven Belupa nasrnuo je na Karla Lulića te ga je nakon jednog ’koškanja’ uz aut liniju potpuno bespotrebno ošamario za što je u konačnici nagrađen izravnim crvenim kartonom.

Mujakić je na trenutke pokazivao kako u njemu leži potencijal, ali uprava Hajduka ipak je odlučila da će momčad graditi nekim drugim tipom središnjih braniča. Iako je u HNL-u tek jednu sezonu, Mujakić je zaradio čak dva crvena kartona. Nekim igračima to se ne dogodi u 10 sezona, kamoli jednoj...

Nadalje, što se tiče 'akcije šamaranje', Mujakić je kažnjen s dvije utakmice neigranja te je dobio novčanu kaznu u iznosu od sedam tisuća kuna. Dakle, stoper Bilih definitivno propušta prvenstvene oglede protiv Istre 1961 i Osijeka.

Mujakić će tako ovog ljeta biti vraćen belgijskom Kortrijku koji ga je doveo iz Sarajeva u siječnju 2019. godine za poprilično velik iznos – 1,1 milijun eura.

Bili su ga ovog ljeta mogli otkupiti za duplo manje novaca, ali odlučili su ići nekim drugim smjerom.

Spomenimo za kraj kako je Mujakić zasad skupio 28 utakmica za Bile u svim natjecanjima, njegova trenutna tržišna vrijednost prema TM-u iznosi 500 tisuća eura, a za mladu reprezentaciju BiH skupio je osam nastupa. Ugovorno je vezan za Kortrijk još dvije godine, a hoće li mu dati prilku da se pokaže u Jupiler Pro ligi ili će ga iz kluba poslati na novu posudbu zasad je teško previđati.


Tagovi

Nihad MujakićHajdukKortrijkJupiler ligaHNLPrva HNLposudba

Ostale Vijesti