Pala je moćna Njemačka! Hrvatski kadeti u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.10.15. | 00:01

Hrvatska U-17 reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Čileu, svladavši u dvoboju osmine finala Njemačku s 2:0.

Hrvatska je srušila Njemačka! Hrvatska je među osam najboljih na svijetu! Kadeti koje vodi mladi izbornik Dario Bašić s 2:0 svladali su renomiranog suparnika i napravili pravi podvig. Golove za najveći uspjeh hrvatske reprezentacije u ovom uzrastu postigli su Nikola Moro u 18. minuti i Davor Lovren u sudačkoj nadoknadi.

Na posljednja četiri svjetska prvenstva do 17 godina Nijemci su dva puta osvajali broncu, a i u Čile su doputovali kao jedni od favorita za završnicu natjecanja. Međutim, večeras su u Concepcionu naletjeli na sjajnu Hrvatsku.

Prvih 15 minuta bilo je miroljubivo, a uvodnu šansu imao je "mini Elf". Iz slobodnog udarca s 25 metara tukao je Guel, ali Adrian Šemper je odlično reagirao. Uzvratila je Hrvatska prijetnjom preko Brekala, a u 18. minuti naši mladići stigli su do vodstva.

Brekalo je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Nikola Moro - 1:0. Nakon postignutog gola Hrvatska se povukla, a Njemačka postajala sve aktivnija i opasnija. Imali su do poluvremena dvije odlične šanse, ali branio je Šemper.

Nijemci su i nastavak otvorili izvrsnom prilikom, no opet je Šemper nesavladiv. U 56. minuti ubacio je Janel, ali ponajbolji njemački nogometaš Eggestein srećom je promašio hrvatska vrata. Bašićevi momci mogli su udvostručiti vodstvo u 75. minuti, no udarac Đuraseka obranio je Frommann.

Ipak, u prvoj minuti sudačke nadoknade Davor Lovren, brat hrvatskog A reprezentativca Dejana, riješio je sve dvojbe oko pobjednika - 2:0. Brekalo je ponovo povukao kontru, prošao suparničkog igrača i uposlio Delića koji je išao sam na vratara, pa nesebično dao za Lovrena koji potvrđuje veliki trijumf.

Njemačka ide kući, a Hrvatska u četvrtftinale! Tamo će igrati protiv Malija koji je bio uvjerljiv protiv Sjeverne Koreje s 3:0.


Tagovi

Svjetsko U-17 prvenstvoAdrian ŠemperDavor LovrenNikola MoroDario Bašićhrvatska U17 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti