REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Padaju rekordi! Čudestan Brazilac upravo je postao najveći izlazni transfer u povijesti Belgije i najveći ulazni transfer u povijesti Brentforda!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 19:39

Ove sezone zabio je čak 26 pogodaka u 40 nastupa, a već za nekoliko mjeseci preselit će na Otok

Stasiti brazilski napadač Igor Thiago (22) na kraju će sezone napustiti Club Brugge i postati novi igrač Brentforda, objavili su iz oba kluba na svojim mrežnim stranicama. Igor Thiago je na početku sezone stigao u Club Brugge iz Ludogoreca za 7.9 milijuna eura, da bi belgijski klub praktički pola godine kasnije dogovorio ogroman izlazni transfer koji ujedno i najveći u povijesti lige! Dosad je na vrhu bio Charles De Ketelaere koji je iz Club Bruggea 2022. preselio u Milan za 36.5 milijuna eura, dok će Brentford za Igora Thiaga izdvojiti 500 tisuća eura više.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Igor Thiago je karijeru započeo u Cruzeiru, da bi onda prešao u Ludogorec u veljači 2022. za nešto manje od 1.5 milijuna eura. U dresu bugarskog kluba skupio je 55 nastupa, 21 pogodak i 11 asistencija, da bi onda prije početka aktualne sezone preselio u Club Brugge. Zanimljivo, ovaj stasiti 22-godišnjak (191 cm) dobio je i bugarsku putovnicu, ali još uvijek nije zaigrao za njihovu reprezentaciju jer vjeruje da bi u skorijoj budućnosti na njegovu adresu mogao stići poziv od Brazila.

Mnogi vjeruju da ovaj transfer ujedno znači i odlazak Ivana Toneyja koji je već neko vrijeme na meti najvećih engleskih klubova, a valja naglasiti da osim što je transfer Thiaga rekord Jupiler Pro lige, isto tako je i rekord Brentforda koji je dosad najveću odštetu platio za Nathana Collinsa koji je prije početka aktualne sezone stigao u klub iz Wolvesa za 26.85 milijuna eura. Thiago je s Brentfordom potpisao ugovor do lipnja 2029. godine. (I.A.S.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Igor ThiagoClub BruggeBrentfordLjetni prijelazni rokPremier ligaJupiler liga

Ostale Vijesti