Ozljede kroje udarne sastave za derbi - ovo su postave za okršaj Dinama i Hajduka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.11.19. | 09:10

Utakmica na Maksimiru počinje u 18 sati.

S početkom od 18 sati, na Maksimiru će se odigrati najveći derbi hrvatskog nogometa. Igrači Dinama i Hajduka susrest će se po drugi put u ovoj sezoni, nakon što je prije gotovo tri mjeseca 'ponos Dalmacije' pobijedio 'Purgere' rezultatom 1-0.

Iako u utorak imaju ogled protiv Atalante u gostima, koji je krucijalan za potencijalni daljnji plasman u Ligi prvaka, igrači Nenada Bjelice maksimalno koncentrirani dočekuju današnje goste. S druge strane, momčad Damira Burića hvata zaostatak od četiri boda (uz utakmicu više) za vodećom momčadi Prve hrvatske nogometne lige, a to nam definitivno garantira rezultatsku neizvjesnost.

Što se tiče sastava, obje momčadi dolaze očigledno 'načete' ozljedama. U redovima gostiju nema vratara Josipa Posaveca, Filipa Bradarića, Josipa Juranovića te kartoniranih Jaira i Vuškovića. Ako tome pridodamo i ozlijeđene Bašića i Bulosa, uvelike je manevarski prostor za stratega gostiju sužen, kada je kadar u pitanju.

Međutim, to mu neće biti nikakvo opravdanje s obzirom da ga potiho u pozadini proganja 'duh' Siniše Oreščanina i način igre koji je uspostavio bivši trener. Ipak, na strani Burića su rezultati, drugo mjesto prvenstvene ljestvice – ako ništa drugo – kupilo mu je vrijeme da sve zamisli prenese na igrače i zaigra na način na koji bi htio.

S druge strane, navijači i struka unisono su na strani Bjelice i njegovog autoriteta. Čovjek koji je preporodio Dinamo i dao mu ozbiljnost, opasnost i respekt jednog europskog kluba, nema imperativ pobjede s obzirom na ostvarenu prednost u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali poznavajući Osječanina, inzistirat će na maksimalnoj koncentraciji. Tri boda su za njega, i to u svakoj utakmici neovisno o protivniku, jedini cilj kojem teži.

Do tog cilja doći će danas nešto teže od očekivanog, s obzirom da ne može računati na Arijana Ademija, kapetana koji mu je garancija čvrstine i fizičke snage u veznom redu. Osim njega, teško da će zaigrati oporavljenici Mario Gavranović i Amer Gojak, koji se vraćaju nakon ozljede, a sigurno da će ih Bjelica htjeti sačuvati za ogled s Talijanima za četiri dana.

Prva utakmica završila je pobjedom Splićana 1-0 na Poljudu, a jedini strijelac na utakmici bio je Bassel Jradi.

Sudac utakmice je Ivan Bebek.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Emir DilaverMijo CaktašDamir BurićNenad Bjelica

Ostale Vijesti