Kim Price/Newscom/PIXSELL
Kim Price/Newscom/PIXSELL

Ovog siječnja je bio na korak od Dinama, a sad je ostvario transfer od milijun eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 14:55

Odlazi u klub u kojem je legendarni Wayne Rooney proveo godinu i pol dana

Nigel Robertha novi je igrač američkog D.C. Uniteda, potvrdili su iz kluba na svojim službenim stranicama.

23-godišnji napadač karijeru je započeo u mlađim uzrastima kultnog nizozemskog Feyenoorda, a u ljeto 2019. godine prelazi u redove Levskog za 850 tisuća eura iz Cambuura. Iako je kombinirano za mlađe kategorije nizozemske reprezentacije skupio 22 nastupa i tri pogotka, Robertha je odlučio nastupati pod zastavom Curacaoa, inače nizozemske kolonije odakle spomenuti napadač vuče svoje korijene.

Zanimljivo, stasiti napadač ovog je siječnja bio na korak od prelaska u redove zagrebačkog Dinama. Gotovo svi hrvatski i bugarski mediji prenijeli su vijest kako je Dinamo sve dogovorio s napadačem Levskog, ali je cijeli transfer u posljednji trenutak propao. Razlog tome još uvijek nije poznat, Levski je inzistirao na odšteti od 950 tisuća eura, a iako je Dinamo ove zime bio poprilično široke ruke (Nevistić, Štefulj, Špikić, Čabraja, Ristovski i Bulat), najbolji strijelac Levskog ipak nije završio u Maksimirskoj 128.

Robertha će karijeru nastaviti u MLS-u, točnije D.C. Unitedu, koji je za njegove usluge izdvojio okruglih milijun eura odštete, a to je za 300 tisuća eura manje od njegove trenutne tržišne vrijednosti.

Inače, prvi vratar Levskog je nekadašnji član Osijeka Zvonimir Mikulić koji je u klub stigao ove zime iz Sheriffa iz Tiraspola, dok je mladom 23-godišnjaku svojevrsni mentor bio Valerij Bojinov, poznati bugarski napadač koji je svojevremeno branio boje Manchester Cityja, Juventusa, Sportinga, Parme, Partizana i Rijeke.

Levski je u svojoj bogatoj povijesti skupio 26 naslova prvaka i 26 kupa Bugarske, a izabranici Slaviše Stojanovića trenutno se nalaze na skromnom osmom mjestu Efbet lige s čak 25 bodova zaostatka za vodećim Ludogoretsom čije boje odnedavno nose Valdas Dambrauskas i Kristijan Kahlina.

Spomenimo još kako su najpoznatija imena u povijesti D.C. Uniteda Wayne Rooney, Freddy Adu i Dwayne De Rosario.


Tagovi

Nigel RoberthaLevski SofijaDinamo ZagrebD.C. UnitedMLS

Ostale Vijesti