Ovo je najboljih 11 slobodnih igrača koje bismo mogli gledati u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 10.09.19. | 12:04

Skupila se respektabilna momčad

Prije nekoliko dana za vas smo složili momčad najboljih slobodnih igrača, dok smo se ovoga puta fokusirali na one koje bismo ipak mogli gledati u 1.HNL.

Nerealno je za očekivati da bi igrači poput Wilifrieda Bonyja, Hatema Ben Arfe, Claudija Marchisija i Freddyja Guarina svoju karijeru mogli nastaviti u Hrvatskoj, pa smo se tako ovoga puta odlučili za one koji čiji bi potpis bio moguć.

S druge strane, ukoliko pogledamo u povijest, u HNL-u smo mogli pogledati neka eminentna imena svjetskog nogometa za koje se očekivalo da će svoje karijere nastaviti u nekoj od liga petica, ali su se oni, zbog kojekakvih razloga, odlučili za hrvatski nogomet. Tako je boje Rijeke branio Fredi Bobić, za Dinamo su nastupa Jens Nowotny i Leandro Cufre, dok je dres Hajduka nosio reprezentativac Australije Josip Skoko i reprezentativac Rumunjske Florin Cernat.

Jednako tako u HNL su se u suton karijere vratili i Joe Šimunić, Robert Kovač, Ivica Križanac i Davor Vugrinec, sve redom bivši hrvatski reprezentativci koji da su htjeli sigurno su svoje karijere mogli nastaviti u nekoj jačoj ligi.

Za vas smo izdvojili 11 najboljih potencijalnih HNL pojačanja:

Na vratima je Heinz Linder, 29-godišnji austrijski reprezentativac koji se prije nešto manje od mjesec dana spominjao kao netko tko je blizu potpisa za zagrebački Dinamo. Linder je svakako kvalitetno rješenje, riječ je vrataru izvrsnih refleksa koji bi sigurno u svim HNL klubovima, osim u Dinamu, imao ulogu startnog vratara. Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznos 3,5 milijuna eura, a posljednje je branio za švicarski Grasshoppers.

Mjesto desnog braniča zauzeo je dobro poznato HNL ime, a riječ je o bivšem igraču Hajduka i djetetu Zagreba Franu Tudoru. Ovom 23-godišnjaku je ovog ljeta istekao ugovor sa Hajdukom pa je od 1. srpnja u potrazi za novim poslodavcem. Treba reći kako Tudor može odigrati i na mjestu desnog krila, a za reprezentaciju Hrvatske nastupio je tri puta, a pritom je zabio i jedan pogodak.

Stoperski par dolazi nam iz susjedne Srbije. Jagoš Vuković i Nemanja Pejčinović dva su izvrsna središnja braniča koja bi svojim iskustvom i kvalitetom zasigurno bili prava pojačanja za većinu HNL klubova. Postavlja se pitanje tko ima dovoljno sredstava da ovim igračima osigura plaće, ali kada bi oni pristali igrati za nešto manje uvjete, vjerujemo kako bi mnogi HNL klubovi pohitali u namjeri da ih angažiraju. Pejčinović je zadnje igrao za Changchun Yatai, a Vuković za grčki Olympiacos. Njihova tržišna vrijednost u ovim trenucima kombinirano iznosi 4,3 milijuna eura.

Na lijevom beku nema previše dileme, tu je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Strinić. Popularni Strina bi veoma lako mogao završiti u HNL-u, bio je blizu potpisa za Hajduk, ali se to u konačnici nije ostvarilo budući da Bili na toj poziciji imaju Dolčeka i Čolinu. Osijek igra u sustavu 3-5-2, dok Rijeka muku muči sa pozicijom lijevog braniča koju ove sezone „krpa“ polivalentni Ivan Tomečak… Možda je baš Strinić rješenje za sve muke Igora Bišćana.

U veznoj liniji imamo opaki trojac koji mogu biti prošlost, sadašnjost i budućnost HNL-a. Prvi u nizu je Mile Jedinak, prekaljeni bivši reprezentativac Australije koji je od 2003. do 2005. branio boje Varteksa. Nakon njega tu je Tino Sven Sušić, potencijalni BiH reprezentativac koji je svoje najbolje igračke dane proveo u Hajduku te se jedno vrijeme spominjao u kontekstu igrača za koje se zanima milanski Inter. Treći u nizu je Sekou Sanogo, izvrsni veznjak kojeg se sjećamo iz dvoboja Dinama i Young Boysa koji je posljednjih šest mjeseci nosio dres saudijskog Ittihada. Ovaj izvrsni veznjak iz Obale Slonovače ima 30 godina i njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi četiri milijuna eura, a njegovim potpisom apsolutno svi HNL klubovi dobili bi izvanredno pojačanje, iako si ga u ovom trenutku vrlo vjerojatno može priuštiti samo zagrebački Dinamo.

Ovom trojcu kao zamjenu smo spremili Slobodana Medojevića, bivšeg igrača Wolfsburga, Eintrachta i Darmstada koji je od ovog ljeta slobodan igrač.

Dvojica krilnih napadača su Goran Zakarić i Ferhan Hasani. Zakarić iza sebe ima 29 utakmica u HNL-u, budući da su ga kao iznimno mladog i talentiranog prepoznali na Maksimiru gdje je i stigao 2011. iz Širokog Brijega za 300 tisuća eura. 2017. vratio se u Željezničar gdje je igrao izvanredno, a u ljeto 2018. potpisuje za Partizan. Nakon godinu dana klub i igrač raskinuli su ugovor pa bi ovaj 28-godišnjak koji vrijedi 1,25 milijuna eura mogao ponovno trčati HNL travnjacima.

Na lijevoj strani nalazi se Ferhan Hasani. Ovaj reprezentativac Sjeverne Makedonije karijeru je započeo u Škendiji, a u karijeri je još branio boje Wolfsburga, Brondbyja i Al-Raeda. Njegova tržišna vrijednost iznosi milijun eura.

Mjesto centralnog napadača rezervirano je za Josipa Ivančića. Stasiti napadač rođen u Zagrebu igrao je jako dobro u dresovima Sesveta, Zadra, Rijeke i Kopra, a od 2016. godine do danas promijenio je čak pet klubova. Ivančić je netko koga bi svaki trener volio imati u svojoj momčadi, nenametljiv, vrijedan i iznimno koristan središnji napadač koji na sebe konstantno veže dva stopera čime se otvara prostor za krilne napadače. Možda je upravo on rješenja za kojem bi mogli poseći neki treneri u HNL-u čije se momčadi muče sa realizacijom.

Dodajemo kako smo Ivančiću kao zamjenu stavili Moukandjoa, Kamerunca koji je 2017. iz Lorienta prešao u Jingsau za 5,5 milijuna eura, a još od veljače je u potrazi za novim angažmanom, pa pretpostavljamo da u cijeloj priči nešto „smrdi“ te je dosta teško za očekivati da ćemo ga gledati u HNL-u.

 

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

transferimeđunarodni nogometdomaći nogometnogometni transferiHeinz LindnerFran TudorJagoš VukovićNemanja PejčinovićIvan StrinićTino-Sven SušićSSekou SanogoMile JedinakGoran ZakarićFerhan HasaniJosip Ivančić

Ostale Vijesti