Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Ovo je HNL tablica po izgubljenim bodovima: Dinamo, Gorica i Rijeka u dva boda, Istra 1961 sedma

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.11.20. | 13:05

Zanimljivo...

Ova sezona u 1.HNL po mnogočemu je itekako zanimljiva. Dva hrvatska kluba igraju u grupnoj fazi Europske lige, mnoge utakmice se odgađaju za proljeće zbog pandemije koronavirusa, a zbog svega prethodno spomenutog nakon 12 odigranih kola Rijeka je odigrala tek osam prvenstvenih utakmica što je uistinu nevjerojatno.

Samo su tri kluba (Šibenik, Lokomotiva i Varaždin) odigrali svih 12 prvenstvenih kola, jednu utakmicu manje odigrali su Dinamo, Osijek, Hajduk i Slaven Belupo, dok su 10 utakmica odigrali Gorica i posljednja Istra 1961.

Tako primjerice danas u Puli Istra 1961 i Osijek igraju zaostalu utakmicu 9.kola 1.HNL.

Nakon velike pobjede protiv Hajduka na domaćem terenu, Fausto Budicin i njegova momčad razbijeni su na Maksimiru od strane vodeće momčadi prvenstva Dinama. Ta ista utakmica, ujedno i Istrina posljednja, odigrala se 8. studenog. Zanimljivo, Osijek je u periodu dok je Istra 1961 'odmarala' odigrao dvije utakmice (Kurilovce - kup, Dinamo - prvenstvo) pa tako mnogi tvrde kako je prvenstvo u potpunosti neregularno.

Iako teze tih istih ljudi u nekim stvarima 'drže vodu', važno je naglasiti kako je pandemija koronavirusa nešto na što se ne može utjecati te svi rade kako bi joj se prilagodili na što bolji način. Ako su jedine dvije opcije ovakav tip prvenstva ili potpuno zaustavljanje istog, vjerujemo kako bi velika većina podržala ovaj trenutni model.

Baš zbog svega prethodno navedenog, vjerujemo da bi mnogima bilo zanimljivije promatrati tablicu iz perspektive izgubljenih bodova u odnosu na one osvojene.

Pogledajte HNL tablicu po tom modelu:

1. Dinamo -7

2. Gorica -8

3. Rijeka -9

4. Osijek -10

5. Hajduk -16

6. Slaven Belupo -22

7. Istra 1961 - 22

8. Šibenik -23

9. Lokomotiva -25

10. Varaždin -28



Tagovi

HNLPrva HNLIz drugog kuta

Ostale Vijesti