Ovi klubovi iz pet najjačih liga Europe ovog ljeta nisu potrošili niti jednog eura na pojačanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.09.17. | 16:39

Nemaju svi novaca za bacanje.

Vjerovali ili ne, ali postoje klubovi u pet najjačih liga svijeta koji ovog ljeta nisu potrošili niti jednog eura na pojačanja. I to njih pet – tri iz francuske Ligue 1 te dva iz španjolske Primere.

Doduše, za francuske klubove Transfermarkt, stranica koji smo konzultirali za ovo istraživanje, nema podatke za sve transfere, a priče oko španjolskih Athletica i Las Palmasa su pomalo čudne. No, to nije predmet ove priče, pogledajmo koji su to klubovi bez utrošenog eura krenuli u novu sezonu.

Guingamp je besplatno doveo Leboganga Phirija iz Brondbyja, Abdoula Camaru iz Derbyja te Francka Tabanoua iz Swansea. Došli su još Marcus Thuram, Felix Eboa Eboa, Marc-Aurele Caillard, Denis Petric, Pedro Rebocho i Cheik Traore, ali Transfermarkt nema podatke da je njihovim bivšim klubovima isplaćena bilo kakva odšteta.

U Metz su besplatno došli Geronimo Poblete (Colon) i Quentin Beunardeau (Tubize), a na posudbu Brian Fernandez (Racing Club) i Mathieu Dossevi (Standard Liege). U klub su došli i Ibrahima Niane, Moussa Niakhate, Nolan Roux, Emmanuel Riviere, Ablie Jallow, Cafu i Philipp Wollscheid, a za njih ne postoje podaci o plaćenoj odšteti.

Treći francuski klub na ovoj listi, Troyes, u svoje je redove besplatno doveo Bryana Pelea (Brest). Na posudbu su došli Saif-Eddine Khaoui (Marseille), Gabriel (Lille) u Hyuj-Jun Suk (Porto), a Transfermarkt nema podatke o dolascima Mathieua Deplagnea i Francoisa Bellugoua.

Što se španjolskih klubova tiče, tu je zanimljiva priča. Athletic Bilbao doslovno nije doveo niti jedno pojačanje – tek su s posudbe vratili neke mlade igrače te u prvu momčad promovirali Unaiaja Nuneza i Iniga Cordobu.

Las Palmas se, pak, značajno pojačao, ali bez potrošenog iti jednog eura. U klub su kao slobodni igrači došli Loic Remy (Chelsea), Alberto Aquilani (Pescara), Ximo Navarro (Almeria) i Leandro Chichizola (Spezia), a na posudbu su došli Vitolo (Atletico Madrid), Jonathan Calleri (Maldonado), Sergi Samper (Barcelona), Hernan Toledo (Maldonado) i Oussama Tannane (Saint-Etienne).

(Foto: Action Images)


Tagovi

transferiprijelazni roknogometni transferiLas PalmasTroyes

Ostale Vijesti