undefined
undefined

Ovako igra prvak Europe: Rapsodija Bayerna za potpuno uništenje Cholovih redova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.10.20. | 22:39

Branitelj naslova sasjekao je u korijenu bilo kakva šaputanja o rezultatskoj i igračkoj krizi bilo kakve vrste.

Bayern je u sklopu prvog kola grupe A Lige prvaka trijumfalno i maksimalno uvjerljivo krenuo u obranu naslova. Svladan je jaki Atletico Madrdi s velikih 4:0.

Nije počelo toliko loše za Španjolce. U trećoj minuti, nakon odličnog kombiniranja po sredini, lopta je došla po lijevoj strani otkud je lopta ubačena po zemlji u sam peterac. Tamo je samo malo bio kratak Luis Suarez i Bayern se izvukao od vrlo ranog deficita.

U šestoj već domaćini prijete. Odlično je po lijevoj strani čuvara prevario Kingsley Coman, ubacio možda malo prejako od desne vratnice, no to nije bio problem za igrača klase Roberta Lewandowskog koji je pucao iz voleja a lopta je otišla možda metar od gola.

U 15. već Bayern pogađa vratnicu. Ubačeno je s desna iz kornera, loptu je kratko prenio Thomas Müuler, nogu postavio Niklas Süle, a lopta se odbila od okvira gola. Puno je sreće Atletico ovdje imao.

28. je minuta i prvak Europe pogađa za vodstvo. Jedan udarac Goretzke je odbijen, djelovalo je kao da će Atletico krenuti u kontru no odličnim startom je vratio loptu Joshua Kimmich, a nakon toga još bolje fenomenalnom dugom, a dovoljno oštrom loptom pred golom uposlio Kinglseya Comana. Francuz predivno prima loptu i matira Oblaka iz stopostotne prilike, lagano iskosa.

Prvi gol pogledajte na ovom linku.

Već u 41. minuti je 2:0. Opet je loptu na svojoj lijevoj strani dobio Coman, ovaj puta bliže golu. Okružen s nekoliko igrača, odlično je uspio izvući dodavanje skroz na drugu stranu i pronaći prilično usamljenog Leona Goretzku, koji pogađa jako i nisko za dvostruko vodstvo.

Drugi gol pogledajte na ovom linku.

U drugoj je Atletico krenuo nešto agresivnije, a ništa drugo im nije ni preostalo. Joao Felix je već u 47. minuti zabio gol nakon ubačaja Llorentea, no gol je poništen je radi Suareza koji je bio u ofsajdu i, iako nije dirao loptu, smetao je Manuelu Neueru.

64. minuta donosi novu ogromnu priliku za goste. Felix je prošao kao šilo polovicom Bayerna, stigao nadomak gola no s dvojicom na sebi dao je lijevo do Carrasca. Belgijac nije pucao iz prvog dodira već se namještao na lijevu, što se pokazalo kao lopša odluka s obzirom da je prokockao zlatnu priliku.

Dvije minute poslije, u 66. minuti, dogodio se možda najljepši trenutak utakmice. Viđen je kolosalan pogodak za 3:0 Corentina Tolissoa sa tridesetak metara nakon što je primio odbijenu loptu poslije jednog slobodnog udarca iskosa. Lopta je letjela pravocrtno i brzo poput toplinski navođene protuavionske rakete zemlja-zrak. Protiv ovoga nema obrane.

Gol Tolissoa pogledajte na ovom linku.

Već u 71. minuti je 4:0. Nesumnjivi igrač utakmice Kinglsey Coman u kontri je izbačen na širokom prostoru, akciju je dovršio tako što se riješio svake smetnje na putu prema Oblaku, kojeg je na koncu matirao plasiravši loptu u suprotnu malu mrežicu.

Slalom Comana pogledajte na ovom linku.

Tako je Bayern velikom pobjedom protiv vjerojatno najtežeg protivnika u skupini započeo novu sezonu, davši time do znanja protivnicima da ima svaku namjeru obraniti naslov osvojen u Portugalu 23. kolovoza ove godine.


Grupa C, rezultati:

Manchester City - Porto 3:1

Olympiakos - Marseille 1:0


Tagovi

BayernAtletico MadridLiga prvakaKingsley ComanCorentin TolissoLeon Goretzka

Ostale Vijesti