Ovakav međusobni omjer još niste vidjeli: Ne znaju za pobjedu od 2003., a za gol od 2006.

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.07.17. | 12:08

Serija za anale: 24 utakmice, 23 pobjede i gol razlika - 75:0.

Danas će se u estonskoj prvoj ligi sučeliti Tulevik i Levadia. Možda se pitate zašto bismo pisali o ovom dvoboju? Zato što je povijest međusobnih utakmica ova dva kluba raritetna. Naime, Levadia iz Tallina je uz gradskog rivala Floru najuspješniji estonski klub. Tulevik iz grada Viljandija je pak klub s dugačkom tradicijom, osnovan 1912., ali u povijesti je prošle sezone osvojio svoj prvi trofej - drugu ligu koja ga je vratila u najviši rang estonskog nogometa.

Tulevik je 1999. osvojio drugo mjesto estonskog prvenstva, iza Levadije, dva puta je stigao do finala estonskog kupa u kojem je izgubio od Levadije, a od istog protivnika izgubio je u jedinom estonskom Superkupu kojeg je igrao u povijesti.

No, ovaj tekst ne pišemo jer vam želimo ispričati priču o povijesti estonskog nogometa, uz dužno poštovanje prema istome, nego vam želimo ukazati na nesvakidašnji međusobni omjer između ova dva kluba.

Naime, Tulevik je Levadiju posljednji puta pobijedio 21. lipnja 2003. u Tallinu s 4:1. Od tada su ova dva kluba međusobno odigrala 36 utakmica, Levadia je slavila 34 puta, a dva puta je završilo neriješeno. Gol razlika 108:7 za Levadiju. Klub iz Tallina je prosječno zabijao točno tri pogotka na međusobnim utakmicama, a primao 0,2 ili svaku 15. utakmicu!

Također, zanimljivo je kako je Tulevik posljednji pogodak Levadiji zabio 4. lipnja 2006. u 1:3 porazu na domaćem terenu. Od tada su odigrali 24 utakmice, Levadija je upisala 23 pobjede, uz dakako jedan 0:0 remi (2009.) i gol razliku 75:0!?

U tom razdoblju Levada je Tulevik jednom pobijedila 7:0, jednom 6:0, čak pet puta 5:0 i tri puta 4:0.

Zaista nevjerojatno!

I u ovoj utakmici Levadia je, dakako, veliki favorit. Momčad iz Tallina ima četiri boda manje od vodećeg gradskog rivala Flore i ne smije si dozvoliti kiksk. Tulevik je, pak, pretposljednji sa svega 10 bodova iz 20 kola.

Germania sport pobjedu Levadije na gostovanju kod Tulevika nagrađuje s koeficijentom 1,13, dok tečaj na pobjedu Tulevika iznosi 13. Ako vjerujete u zakon velikih brojeva, možda je ovo idealan par za vas…

Tečajevi u tekstu su bili aktualni u vrijeme pisanja teksta i skloni su promjenama. Aktualne tečajeve možete pronaći OVDJE.

(Foto: Viljandi JK Tulevik)


Ostale Vijesti