COSTAS BALTAS/Action Images
COSTAS BALTAS/Action Images

'Otpisani' ne odustaje: Mario Gotze riješio klupsko pitanje za naredne tri sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 09:26

Strijelac pogotka vrijednog naslova svjetskog prvaka 2014. godine prethodno je igrao za Borussiju Dortmund i Bayern Munchen.

Kad je bio slobodan igrač, gotovo da nije bilo kluba s kojim ga se nije povezivalo. Čas Real i Barcelona, čas neki njemački drugoligaši, čas Rusi, čas Turci, čas MLS, čas Otok i Premier liga. Doslovno su iz dana u dan pristizale nove informacije od raznoraznih insajdera, ali u konačnici je njegov izbor da karijeru nastavi u PSV-u mnoge iznenadio.

No, iako je izbor iznenadio, on nije bio pogrešan. Gotze je u svojoj prvoj sezoni u dresu nizozemskog velikana skupio 35 nastupa, 10 pogodaka i jednako toliko asistencija. Izvrsne su to broje za 'Otpisanog' igrača. Tako su ga oslovljavali njemački novinari u njegovoj posljednjoj sezoni u Bayernu, a sad nas ne bi iznenadilo da isti oni zazivaju njegov povratak u Bundesligu.

Iako su njegovi najbolji dani iza njega, to ne znači da nema više ništa za ponuditi. Igrač koji je prije točno 10 godina osvoji nagradu Golden Boy i koji je zabio baš onakav pogodak kakvog sanja skoro pa svako dijete koje je ikada igralo nogomet (u produžecima finala SP-a) danas je s klubom iz Eindhovena dogovori novu trogodišnju suradnju.

Gotzeu se svidio život u Beneluksu. Tamo ga cijene, igra standardno, okosnica je momčadi, svaki njegov potez ne prati se pod stotinu povećala. Gotze opet uživa. Zvali su ga Otpisani, ali on je sve samo ne to. Sad planira ostati u PSV-u do 2024. godine, a dobrim igrama na početku nove sezone zaradio je i novi, poboljšani ugovor.

„Posljednjeg dana prijelaznog roka nekoliko je klubova pokazalo interes za njim. Bilo je i klubova koji igraju grupnu fazu Lige prvaka. No, Mario je odlučio ostati jer želi osvajati trofeje s klubom. Povezuje nas i dijelimo istu ambiciju i jako sam sretan da on vidi svoju budućnost ovdje“, istaknuo je jedan od klupskih direktora, John de Jong.


Tagovi

Mario GötzePSV Eindhovenugovor

Ostale Vijesti