Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Otočki velikan i dalje želi zvijezdu HNL-a, gotovo sigurno ovog ljeta odlazi iz kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 16:00

Sigurno mu je cijenu digao reprezentativni debi, a klubu koji ga želi dovesti novac ne bi trebao biti problem.

Nakon što je Rangers ove godine na uvjerljiv način osvoji škotski Premiership, uprava Celtica ovog ljeta napraviti ozbiljan posao. Naravno, bit će tu i odlazaka, a prije svega klub će gotovo pa sigurno napustiti glavna zvijezda kluba Odsonne Edouard kojem ugovor ističe u ljeto 2022. godine pa je tako ovo ljeto posljednja prilika da na njemu nešto zarade.

23-godišnji napadač je na Celtic Park stigao u ljeto 2018. godine za 10,3 milijuna eura iz PSG-a. Što se tiče njegovog učinka u U-21 reprezentaciji Francuske, njegove brojke su nešto što definitivno odmah upada u oko. Naime, skupio je 13 nastupa i čak 17 pogodaka, a to je nešto što se ne viđa često. Ove sezone je za 'zeleno-bijele' skupio 34 nastupa u svim natjecanjima, a može se pohvaliti s 20 pogodaka i pet asistencija.

Football Fancast piše kako se Kristijan Lovrić idealno uklapa u ono što čelnici kluba traže za nadolazeću sezonu. Interes Celtica postoji već neko vrijeme, a budući da je Lovrić nastavio s dobrim predstavama i u proljetnom dijelu sezone te je nedavno debitirao na Rujevici u pobjedi Vatrenih protiv Malte (3:0), Škoti smatraju kako je on jedna od 'sigurnijih kupovina' koje mogu napraviti ovog ljeta.

Portal totalfootballanalysis napravio je detaljnu analizu Lovrićevih igara. Njegove brojke odudaraju od ostalih igrača iz lige, a budući da Celtic igra iznimno ofenzivan nogomet u kojem se druge momčadi uglavnom brane, Lovrić bi mogao dobiti veliki broj udaraca po utakmica što je nešto što on itekako voli.

Lovrić bi trebao biti zamjena za Norvežanin marokanskog podrijetla, Mohameda Elyounoussija, koji se na kraju sezone vraća u Southampton iz kojeg je stigao na posudbu u škotskog velikana na početku sezone 19/20.

Lovrićeva trenutna tržišna vrijednost nedavno je stigla do svojeg vrhunca, a on sad iznosi 5,5 milijuna eura. Budući da je ugovorno vezan za Goricu do ljeta 2023. godine, predsjednik kluba Nenad Črnko sigurno neće prodavati svojeg najboljeg igrača 'na prvu'.

Bilo kako bilo, ovo je sve samo svojevrsni uvod u ljetni prijelazni rok kad će sigurno biti pregršt vijesti o ovom, a vjerojatno i nekom drugom potencijalnom transferu igrača koji već dvije godine igra izvrsno te bi za njega bio logičan i očekivan potez odlazak u inozemstvo.


Tagovi

Kristijan LovrićHNK GoricaCeltictransferiLjetni prijelazni rokškotski premiershipŠkotska Premier liga

Ostale Vijesti