Facebook Sydney United 58
Facebook Sydney United 58

Otac navija protiv sina, povijesni finale australskog Kupa uživo i u Hrvatskoj! Evo gdje ga možete gledati

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 11:16

U finalu australskog nogometnog Kupa senzacionalno će igrati Sydney United 58, nekadašnja Croatia, klub hrvatskih iseljenika pa je za utakmicu veliki interes i u Hrvatskoj

U subotu u 11:45 počet će povijesni finale australskog nogometnog Kupa. Prvi put u finalu će igrati jedan tamošnji drugoligaš, ali ne bi to dalje od Australije izazvalo toliki interes da taj drugoligaš nije Sydney United 58 FC, nekadašnja Croatia, klub hrvatskih iseljenika. Čiju momčad u velikom broju čine upravo australski Hrvati. Protivnik će biti prvoligaš Macarthur, a nakon brojnih upita, koji su pokazali koliko je zanimanje za ovaj nesvakidašnji nogometni događaj, osiguran je i izravan prijenos u Hrvatskoj. Tako će brojni rođaci, prijatelji igrača Sydneyja ili, jednostavno, svi oni koje intrigira ova sportska priča, moći utakmicu gledati na programu Maxsport 1.


(10.5) Sydney United (6.00) Macarthur (1.20)

Podsjetimo, Sydney United 58 ušao je u finale nakon senzacionalne pobjede u polufinale protiv Brisbane Roara, u produžecima. Nakon 2:2 u 90 minuta susreta, pobjednički pogodak je u 105. minuti zabio Trifiro. Igrači Sydneyja izdržali su do kraja susreta i plasirali se u finale. Inače, u finalu ćemo svjedočiti jednom neobičnom dvoboju. Jedan od važjnih igrača Macarthura je također tamošnji Hrvat Ivan Vujica. Međutim, njegova obitelj navijat će za Sydney United.

"Najbolji scenarij za moje prijatelje i obitelj je da ja zabijem hat-trick, a oni pobijede 4:3", rekao je uz smiješak Vujica, čiji je otac Marinko sjedio u Upravi Sydneyja, dok je Ivan tamo prolazio juniorski staž. A majka Ivanka radila je u klupskoj menzi. Još je nekoliko Hrvata u momčadi Macarthura, poput Tomislava Uskoka, koji je također igrao Sydneyju. A trener Macarthura je, pak, proslavljeni napadač Manchester Uniteda Dwight Yorke, dok je njegov kum, jednako slavni vratar Mark Bosnich, veliki fan Sydneyja. Prije legendarnog Yorkea, tri godine je trener Macarthura bio Anthony Miličić, nekadašnji australski reprezentativac koji je dvije godine igrao za Rijeku (1999. - 2001.), a posljednju karijeru u igračkoj karijeri odradio je baš u dresu Sydney Uniteda 58 FC prije 13 godina.

(10.5) Sydney United (6.00) Macarthur (1.20)

Lani je Miličić u svojoj momčadi imao Tomija Jurića, starijeg brata napadača Dinama Denija koji je ove sezone na posudbi u Gorici, a u petogodišnjoj povijesti (Macarthur je osnovan u ožujku 2017. godine) boje kluba branili su još Beñat Etxebarria i Markel Susaeta, dvojica i više nego poznatih španjolskih nogometaša koji su veliki trag ostavili u La Ligi. U svakom pogledu, bit će ovo jedan jako zanimljiv meč...


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+



Tagovi

Sydney United 58 FCaustralski nogomet

Ostale Vijesti