Osvajač Svjetskog prvenstva bio na pragu mirovine sa 28, a sada iskupljenje traži u najgoroj momčadi Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.04.17. | 17:00

Nadamo se da će se 28-godišnjak nakon primiriti i fokusirati isključivo na nogomet.

Iako je sve ukazivalo na to kako će Kevin Großkreutz, osvajač Svjetskog prvenstva s Njemačkom i bivši igrač Borussije Dortmund umiroviti samo sa 28 godina na leđima, izgleda da je ipak odlučio vratiti se nogometu!

Nakon pijane ulične tučnjave, tek jednog u nizu incidenata koji su ga pratili kroz karijeru, a koji ga je koštao ugovora u drugoligašu Stuttgartu, Großkreutz je pokorno tražio ispriku, ali i prihvatio odgovornost za svoje postupke.

„Pogriješio sam i žao mi je. Spreman sam snositi posljedice. Žao mi je što sam prijatelje i obitelj doveo u ovu situaciju. Žao mi je što odlazim iz Stuttgarta. Klubu i navijačima želim sve najbolje. Što dalje? Ne znam. Želim pobjeći od svega; ne želim više ništa imati s profesionalnim nogometom“, izjavio je tada rezignirani nogometaš.

Ipak, priliku za još jedno iskupljenje, koju je odlučio prihvatiti, ponudio mu je aktualni prvoligaš, ali vrlo izgledni povratnik u 2. Bundesligu, Darmstadt. Njihov trener, njemačka nogometna ikona Torsten Frings, agitirao je da se Großkreutzu ponudi nova prigoda, kao vjerojatnom predvodniku ekipe koja će pokušati tražiti čudo i spas od ispadanja, ali vjerojatnije dogodine povratak i u prvu Bundesligu.

„Radujem se angažmanu u Darmstadtu. Kao i u svim prethodnim klubovima, učiniti ću sve kako bi osigurao da naša suradnja uspije“, izjavio je vedri Großkreutz. Sam Frings je biranim riječima pričao o svojoj novoj akviziciji:

„Kevinov dolazak je nevjerojatno iskustvo za klub. On je svjetski prvak, igrao je na najvišem nivou i u razgovoru s njim sam osjetio kako je zagrijan za novi izazov. S njim ćemo graditi momčad i za iduću sezonu“, naglasio je Frings. Podsjetimo, nedjeljnim porazom od Ingolstadta Darmstadt je zakucan za dno ljestvice Bundeslige, sa samo 15 bodova u 28 kola. Spas im bježi gotovo 15 bodova, a s obzirom na formu, teško će ga dostići.

Što se Großkreutza tiče, nadamo se da će se 28-godišnjak nakon primiriti i fokusirati isključivo na nogomet.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kevin Großkreutz

Ostale Vijesti