null
null

Ostvarenje dječačkih snova: Eduardo potpisao za Flamengo!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.07.14. | 10:04

Poslije ispadanja Hrvatske sa Svjetskog prvenstva Eduardo je ostao u rodnom Brazilu, a kako stvari stoje neće se niti vraćati...

Tamošnji mediji javljaju kako je Dudu dogovorio sve s najvećim brazilskim klubom Flamengom, s kojim bi trebao potpisati ugovor na godinu i pol. Bit će to ostvarenje Eduardovih snova, budući da je od malenih nogu maštao nositi dres šesterostrukog prvaka Brazila, koji ima navijačku vojsku od 30-ak milijuna ljudi.

Također, bit će to i prvi pravi klub Eduarda u rodnom Brazilu, jer u Zagreb je stigao još kao 16-godišnjak. Od 1999. do 2007. godine nosio je dres Dinama, a potom ostvario veliki transfer u Arsenal gdje je bio do 2010. Gotovo sigurno bi ostao i duže da nije bilo onog nesretnog Taylora i teške ozljede...

Nakon Arsenala, Dudu je četiri sezone odradio u Šahtaru, s kojim mu je istekao ugovor, pa će Flamengu pristupiti kao besplatni igrač. 

"Ponosan sam na četiri godine provedene u Šahtaru i čast mi je što sam predstavljao ovaj klub. Zahvaljujem gospodinu Ahmetovu, treneru Lucescuuu, mojim suigračima, a posebno kapetanu Dariju Srni. Njegovo prijateljstvo i posvećenost na terenu, ali i van njega uvijek mi je značilo jako puno. Svakako, veliko hvala i navijačima koji su me od mog debija prihvatili kao dio obitelji i na tome ću im zauvijek biti zahvalan. Uživao sam u Donjecku, želim sve najbolje klubu i zemlji", napisao je Eduardo u oproštajnom pismu.

Nema sumnje da će Eduarda zavoljeti i navijači Flamenga, iako će od njega sigurno imati visoka očekivanja. Njihovoj omiljenoj momčadi ne cvjetaju ruže, Flamenga naime nema u završnici Cope Libertadores, a u domaćoj ligi poslije devet odigranih kola nalaze se na pretposljednjem, 19. mjestu. 

(FOTO: Action images)


Tagovi

EduardoFlamengo

Ostale Vijesti