REUTERS/Ralph Orlowski
REUTERS/Ralph Orlowski

Ostavio poznata imena iza sebe: Sosa ispred Messija na listi najboljih asistenata Liga petica

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.03.21. | 16:33

CIES je objavio istraživanje.

Bivši lijevi bek Dinama Borna Sosa ove sezone oduševljava igrama u Stuttgartu. Trebao je činit jednu od važnih karika Igoru Bišćanu na Euru mladih do 21 godine, ali tome se ispriječila ozljeda koljena. Ove sezone kupio je osam asistencija u jakoj Bundesligi.

Zanimljivo je da ih je sedam od osam upisao od siječnja ove godine što ga čini drugim najboljim asistentom Liga petica. Popis najboljih asistenata u dosadašnjem dijelu 2021. godine izbacio je CIES. Za uzorak su osim perioda koristili i koliko je minuta u prosjeku bilo potrebno igračima za asistenciju. Pa je tako Sosa zauzeo drugo mjesto sa sedam asistencija, a prosječno asistira svako 126.3 minute.


Podatak je impresivniji kada vidimo koja su imena iza njega. S istim brojem asistencija kao hrvatski bek su Thomas Muller, Toni Kroos i Lionel Messi. Mulleru za asistenciju treba 128 minuta, Kroosu 129.3, a Messiju 142.6.

Na prvom mjestu je Eintrachtov veznjak Filip Kostić s devet asistencija koji asistira svakih 130 minuta u prosjeku. Monacov Aleksandara Golovin ima najbolji omjer asistencija po odigranim minuta. On je isporučio šest dodavanja svako 84.5 minute. Listu iza njega zatvaraju s istim brojem asistencija Leroy Sane, Jadon Sancho, Jonas Hofmann i Romelu Lukaku


Tagovi

Borna SosaFilip KostićLionel MessiJadon SanchoLeroy SaneIgor BišćanAleksandar GolovinThomas MüllerToni Kroos

Ostale Vijesti