Sergei Bobylev/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
Sergei Bobylev/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Ostaje u Kini: Bivši igrač Istre 1961, Dinama i Lokomotive potpisuje za Tianjin

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 13:06

U HNL-u je upisao 121 nastup...

Početkom godine smo pisali kako je avantura došla svome kraju i da je povratak u najdraži nam HNL moguć. No, Dejan Radonjić danas ima drugačije planove. Nakon Kine, Kina. Bivši igrač Dinama je upravo dogovorio angažman s tamošnjim prvoligašem Tianjin Jinmen Tigerom i čini se da će ostati na dalekom istoku do daljnjeg.

Dejan je svakako bio i ostao zanimljivo ime naše lige. Do 23. godine nekadašnji junior Bayerna igrao je amaterski, a onda ga je Igor Pamić gurnuo u prvoligaški nogomet.

Dobre igre u žutom dresu Istre 1961 skrenule su pogled Dinama prema Puli, a to je značilo i otkup stasitog napadača. Dinamo ga je slao po posudbama u Istru 1961, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Raananu i Lokomotivu, a na kraju je kao slobodan igrač otišao u rusku Samaru.

U HNL-u je odigrao 121 utakmicu i zatresao mrežu 39 puta, a ima nastup i u Ligi prvaka u dresu Maccabija protiv Chelseaja. Za Dinamo je nastupio tek tri puta, a najviše je igrao u Lokomotivi gdje je upisao 71 nastup.

Iz Lokomotive je preselio 2019.godine u rusku Samaru. Nakon samo godinu dana ruske zime odlučio se okušati u Kini gdje je branio boje Qingdaoa. U njihovim redovima je proveo sve do početka ove godine. Novi angažman je udaljen sjeverno od njegovog posljednjeg prebivališta, Tianjin se nalazi u blizini Beijinga i svakako predstavlja novi i veliki izazov za našeg napadača.

Nova sezona u Kini počinje krajem travnja, Radonjić će se uskoro priključiti momčadi i odraditi pripreme za novu sezonu.



Tagovi

Dejan RadonjićTianjin QuanjianKina

Ostale Vijesti