Ospina pokušajem obrane poslao Peru u Rusiju, Guerrero slučajno pucao indirekt (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.10.17. | 10:54

Peru u baražu ide na slabašni Novi Zeland.

Nakon prvog poluvremena bez golova, James Rodriguez je doveo Kolumbijce u vodstvo u 56. minuti te tako utišao stadion Nacional u Limi koji je ponovno proključao u 76. minuti. Tada je sudac Ricci svirao indirekt zbog opasne igre, a dogodila se nevjerojatna situacija koja je odvela Peru na Mundijal. 

Naime, kapetan Perua i legendarni veteran Paolo Guerrero slučajno je išao izvesti direktno slobodni udarac iako su se Peruanci spremali za fintu vjerojatno imajući na umu da se radi o indirektu. Guerrero je opalio direktno, a golman Kolumbije David Ospina vrškom prstiju dirao je loptu prije nego što je ušla u gol. To je bilo dovoljno za priznanje pogotka, a u slučaju da Ospina nije dirao loptu gol bi bio poništen.

Kolumbijci su se bunili sucu, ali bez pokrića jer nisu bili u pravu. Ospina je tako poslao Peru u dodatne kvalifikacije u kojima idu na slabašni Novi Zeland. Nevjerojatno je da Peruanci nisu vidjeli da je riječ o indirektu, sudac je jasno držao ruku podignutu visoko u zrak, no na kraju je sve ispalo najbolje moguće. Tko zna, možda je Guerrero i namjerno ovako gađao, no šanse za to su stvarno male. 

Paola Guerrera mnogi se sjećaju iz perioda u Bayernu, a u Europi je status ikone dosegao igranjem za HSV. Od 2012. vratio se u Južnu Ameriku, a trenutno igra za brazilski Flamengo. Sa 33 godine na leđima tako je reprezentaciju poslao na Mundijal slučajnim pogotkom koji je bio njegov šesti u ovim kvalifikacijama. Samo jedan više postigle su zvijezde poput Messija, Sancheza ili Gabriela Jesusa. 

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti