Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Osječani u pokušaju vraćanja pobjedničkih navika, Rudeš i dalje u potrazi za premijernom pobjedom (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 08:00

Utakmica na Opus Areni počinje u 16 sati.

Osijek je i dalje u potrazi za čovjekom koji će okrenuti brod i uspješno ga navigirati prema obećanoj zemlji, odnosno borbi za vrh HNL-a. Prema informacijama Germanijak taj čovjek bi trebao biti Zoran Zekić koji ima za popeglati još neke detalje pa bi uskoro trebao stvaiti svoj autogram na ugovor s klubom.

A do tada Osijek ima za odigrati utakmicu protiv fenjeraša Rudeša, momčadi koja je do sada prikupila tek jedan jedini bod i koja je u trenutnom omjeru snaga u domaćem prvenstvu debeli favorit za ispadanje u drugi razred hrvatskog nogometa. Doduše, mnogi će se složiti kako je momčad iz zapadnog dijela Zagreba zaslužila inkasirati puno više od trenutnog bodovnog salda, no i dalje je to poprilično sterilno i neuvjerljivo, što se igre tiče.

Osječane će danas od 16 sati na Opus Areni voditi bivši igrač, kapetan, skaut i pomoćni trener Ivo Smoje, kojemu će nakon uloge trenera nedostajati rad samo na gornjim katovima kako bi njegov CV imao sve stavke zadovoljene. No koliko god bio privržen klubu, teško da će s tog mjesta izbaciti Ferenca Sakalja. Šalu na stranu, pred Smojom je danas u poslijepodnevnom terminu zadatak hvatanja pobjede.

Preobražaj iz pomoćnog trenera u glavnog trenera je zahtjevan, trebao mi je dan, dva, možda sam se tek u trećem danu u potpunosti prebacio u novu ulogu. U ovom kratkom mikro ciklusu je bilo nemoguće nešto promijeniti, ali zato smo puno razgovarali, sadržaj treninga je bio isključivo nogometni… Pokušao sam opustiti igrače, vratiti im osmijeh na lice dok su na terenu, da uživaju, da se igraju nogometa. Nadam se da će doza opuštene atmosfere rezultirati pozitivnim ishodom utakmice”, istaknuo je v.d. trenera Smoje uoči ogleda u kojemu su tri boda uistinu imperativ za domaće, osobito ako se uzme u obzir skroman roster Rudešana.

Inače, za ovu utakmicu zbog kartona ne konkuriraju Kristijan Lovrić i Jovan Manev, stoga će sigurno biti promjena u redovima Osijeka.

Dobro smo analizirali Rudeš, poštujemo ih i respektiramo. U toj momčadi postoje iznimno opasni pojedinci, postoje neke naznake da će igrati neki novi igrači i moramo se kvalitetno pripremiti. Imaju tri, četiri brza igrača koji će biti glavna opasnost ako stanu u čvrsti blok. Naravno da će biti igračkih promjena”, dodao je Smoje.

Njegov kolega na suprotnoj strani Toni Golem nada se kako bi Rudeš mogao iskoristiti situaciju u kojoj se Osijek trenutni nalazi.

Analizirali smo Osijek kroz zadnjih par utakmica što su igrali, došlo je do smjene trenera, došlo je do smjene sportskog direktora. To svakoj ekipi ipak daje jedan pozitivan impuls, barem na početku. Svi se žele dokazivati novom treneru, iako u ovom trenutku još uvijek ne znamo tko će to biti. Pripremamo se za Osijek kao i za svaku drugu utakmicu. Gledamo detalje gdje oni ne funkcioniraju baš najbolje. Pokušat ćemo to iskoristiti i ostvariti pozitivan rezultat”, istaknuo je Golem.

Utakmicu u Osijek danas sudi Ante Terzić (Podstrana), pomoćnici će mu biti Goran Perica (Šibenik) i Nikola Kečkiš (Virovitica), dok je VAR sudac Marin Vidulin (Kanfanar).

Mogući sastavi

Osijek (4-2-3-1):


Rudeš (4-2-3-1):



Tagovi

HNLNK OsijekNK Rudeš

Ostale Vijesti