Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijekov Mađar: "Malo je vjerojatno da ću ikad više igrati nogomet u Hrvatskoj"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 19:59

Nadao se da će mu prelazak u Osijek osigurati mjesto na Euru za Mađarsku

Mađarski krilni napadač Adam Gyurcso ove zime zamijenio je Poljud s Gradskim vrtom, tražeći sreću, ali ni u Osijeku je nije pronašao. Iako se na kraju sezone okitio srebrnom medaljom za bijelo-plave nastupio je tek četiri puta i zabio jedan gol.

Nakon sezone govorio je kako nije našao zajednički jezik s trenerom Nenadom Bjelicom, a u intervjuu za mađarske medije izjavio je da se u Hrvatsku ne planira vraćati.

„Nikad ne reci nikad, ali sada mislim da je malo vjerojatno da ću ikad igrati nogomet u Hrvatskoj. Vratit ću se najviše ako budem morao rješavati neke službene stvari“, izjavio je Gyurcso koji je prošle sezone odigrao dobro na posudbi u Akademiji Puškaš osvojivši treće mjesto. Početkom sezone bio je opet u Hajduku.

„Sezone je zaista dobro započela. Naporno sam radio kako bi dobio priliku i trener me u početku stavljao u sastav, ali s obzirom na loše rezultate momčadi i promjenom trenera i ja sam ispao iz ekipe. Hajduk često mijenja trenere, a dolaskom novog predsjednika odlučeno je da onima kojima ističe ugovor na ljeto neće produživati. Bila je to zanimljiva situacije jer me je Tramezzani očekivao, ali klub mi nije davao novi ugovor. Posljednjeg dana prijelaznog roka došla je prilika da prijeđem u Osijek, a Nenad Bjelica je inzistirao na mom transferu jer me poznavao još iz poljske lige. Očekivao sam značajniju ulogu, ali to se nije dogodilo.“, istaknuo je Mađar.

Nadao se da će mu prelazak u Osijek osigurati mjesto na Euru za Mađarsku.

„Znao sam i da ću, ako ostanem s Hajdukom, priliku dobiti samo u drugoj momčadi, a nadao sam se iz Osijeka da ću imati priliku biti izabran. Želio sam biti na Europskom prvenstvu, ali nakon što je proljeće ispalo tako, očekivao sam da budem izostavljen s popisa.“, rekao je Gyurcso koji očekuje da će karijeru nastaviti u inozemstvu nakon odlaska iz Osijeka.

 


Tagovi

Adam GyurcsoHNLOsijekNenad Bjelica

Ostale Vijesti